SRBI NA IZVOL'TE: Ovi naši fudbalski asovi mogu da promene klubove bez obeštećenja
Foto: Reuters

U susret letnjem prelaznom roku

SRBI NA IZVOL'TE: Ovi naši fudbalski asovi mogu da promene klubove bez obeštećenja

Fudbal -

Pažnja, pažnja! Desetak veoma iskusnih srpskih igrača poput Pejčinovića, Rukavine, Đorđevića, Ninkovića i Kačara biće slobodno da potpiše za novi klub bez plaćanja obeštećenja za njihov transfer

Srpski fudbal drže u malom prstu, iskusni su, nije im potrebno privikavanje, a za transfer ne traži plaćanje obeštećenja!

Nekoliko desetina domaćih fudbalera ovog leta dobiće status slobodnih agenata, pa stoga pojedinci mogu biti veoma zanimljivi najboljim superligaškim klubovima i onima koji sa većim ambicijama žele da nastupe u sledećoj sezoni!

Prema Transfermarktu, nemačkom sajtu sa najvećom bazom podataka, ovog leta će bez ugovora sa dosadašnjim klubovima ostati Nemanja Pejčinović, Antonio Rukavina, Filip Đorđević, Miloš Ninković, Gojko Kačar, Milan Biševac, Danko Lazović...

Šampionski tim Crvene zvezde biće sasvim sigurno pojačan jednim napadačem, a u zavisnosti od odlazaka moguće je da se ukaže potreba za dovođenjem desnog beka, zadnjeg veznog, pa i štopera. Stoga su već uspostavljeni kontakti sa Đorđevićem iz Lacija, koji bi pojačao konkurenciju u špicu, dok bi na mestu zadnjeg veznog svi bi voleli da vide asa poput Kačara.

Štopersko mesto u slučaju odlaska Vujadina Savića ili Demijena Le Taleka mogli da popune bivši crveno-beli: Pejčinović, Biševac, Vilotić... Renoviranje tima dogodiće se i u Partizanu. Neophodan je bek koji bi podelio minutažu sa iskusnim Miroslavom Vulićevićem, a prva asocijacija je Antonio Rukavina. Ako ode Marko Janković, ponuda krilnih igrača nije baš bogata, ali Marko Milinković ima iskustvo i kvalitet da se posle 12 godina od odlaska iz čačanskog Borca u slovačke Košice vrati na velika vrata u Srbiju.

Bajernov Pantović čeka ponudu Možda i najzanimljvije ime na spisku igrača koji ovog leta postaju slobodni jeste napadač Bajerna iz Minhena Miloš Pantović (21). Povremeni mladi reprezentativac Srbije koji je debitovao za Bavarce još u vreme kada je ekipu vodio Pep Gvardiola, ove sezone igrao je za drugi tim. Upisao je 11 golova i 11 asistencija i sigurno je da je kao takav vrlo zanimljiv Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Oni su slobodni:

Nemanja Pejčinović Pozicija: Štoper Godina: 30 Klub: Lokomotiva Moskva Odigrani mečevi: 34 utakmice Vrednost: 2,5 miliona evra

Antonio Rukavina Pozicija: Desni bek Godina: 34 Klub: Viljareal Odigrani mečevi: 23 Vrednost: Milion evra

Filip Đorđević Pozicija: Napadač Godina: 31 Klub: Lacio Nije igrao Vrednost: Milion evra

Gojko Kačar Pozcija: Defanzivni vezni Godina: 31 Klub: Augzburg Odigrani mečevi: 6 Vrednost: 800.000 evra

Danko Lazović Pozicija: Napadač Godina: 35 Klub: Videoton Odigrani mečevi: 34/16 golova/14 asist Vrednost: 500.000

Milan Biševac Pozicija: Štoper Godina: 35 Klub: Mec Odigrani mečevi: 10 Vrednost: 500.000

Milan Vilotić Pozicija: Štoper Godina: 31 Klub: Grashopers Odigrani mečevi: 27/1 gol/2 asist Vrednost: 500.000

Marko Milinković Pozicija: Krilo/špic Godina: 30 Klub: Genčlerbirligi Odigrani mečevi: 15/1 gol/2 asist Vrednost: 500.000

Dalibor Veselinović Pozicija: Napadač Godina: 31 Klub: Ažaksio Odigrani mečevi: 8/1 gol Vrednost: 400.000

Nikola Gulan Pozicija: Levi bek/vezni Godina: 31 Klub: Muskron Odigrani mečevi: 10 Vrednost: 400.000

Foto: Reuters

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) ZBOG ČEGA GRAĐANI SRBIJE NE ZASLUŽUJU DA GLEDAJU ORLOVE?! Ili zašto je za FSS bitnija Austrija od Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track