PRVI PIK CRVENE ZVEZDE: Jagoš Vuković menja Le Taleka
Foto: Dado Đilas

dete marakane pred povratkom

PRVI PIK CRVENE ZVEZDE: Jagoš Vuković menja Le Taleka

Fudbal -

Defanzivac Olimpijakosa koji ima sjajnu polusezonu u Veroni mogao bi da bude zamena za Francuza koji ovog leta napušta Marakanu

Jagoš Vuković velika je želja sportskog sektora Crvene zvezde. Defanzivac Olimpijakosa koji iza sebe ima odličnih šest sezona u Seriji A, u dresu Verone prvi je pik uprave crveno-belih. Sportski direktor Mitar Mrkela pričao je sa reprezentativcem Srbije, a uskoro bi trebalo da obavi razgovore i sa menadžmentom kluba iz Pireja. Želja Crvene zvezde bila je da Damijen Le Talek ostane na Marakani, čak mu je ponuđena i godišnja plata od 400.000 evra, ali je Francuz odbio. Rekao je upravi kluba da ima ponudu od 700.000 evra godišnje i da će na leto napustiti Beograd.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Zato je Jagoš Vuković (29), koji je ponikao u omladinskoj školi Zvezde logično rešenje, samo je pitanje koliko će Olimpijakos tražiti za njega. Grci su reprezentativca Srbije prošlog leta kupili za dva miliona evra od turske Konje, potpisao je trogodišnji ugovor vredan 1,2 miliona evra po sezoni. Međutim, česte smene trenera uslovile su da izgubi mesto startera, a sam Vuković je na zimu tražio odlazak na pozajmicu kako bi igrao i bio u konkurenciji za reprezentaciju Srbije, za SP u Rusiji.

Olimpijakos i Verona su potpisali ugovor u kojem Italijani imaju pravo da ga otkupe za 2,5 miliona evra. To se neće desiti, a u klubu iz Pireja su svesni da neće dobiti zacrtanu sumu, posebno što je Vuković stavljen na transfer listu.

Prva pojačanja Aleksić, Meleg i Jevtović pred potpisom Crvena zvezda želi da odmah po završetku sezone potpiše ugovore sa Danijelom Aleksićem, Dejanom Melegom i Milanom Jevtovićem. Aleksić bi iz Sent Galena trebalo da dođe za minimalno obeštećenje, kao i Meleg iz Kajzerija. U Zvezdi računaju da bi pola miliona evra bilo dovoljno za obojicu. Jevtović bi trebalo da dobije slobodne papire, jer mu Antalija duguje veliki novac odranije.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track