(VIDEO) HADERSFILD ŠOKIRAO ČELSI I OPSTAO U LIGI: Totenhem obezbedio Ligu šampiona, Lester razočarao Vengera
Foto: AP

premijer liga

(VIDEO) HADERSFILD ŠOKIRAO ČELSI I OPSTAO U LIGI: Totenhem obezbedio Ligu šampiona, Lester razočarao Vengera

Fudbal -

Fudbaleri Hadersfilda obezbedili su opstanak u Premijer ligi, pošto su večeras u gostima u zaostaloj utakmici 35. kola igrali nerešeno 1:1 protiv Čelsija.

Osvojenim bodom Hadersfild je kolo pre kraja osigurao opstanak i tako Svonsi poslao u niži rang. Od ranije je bilo poznato da će naredne sezone u Čempionšipu igrati Stouk i Vest Bromvič Albion.

Hadersfild je na gostovanju poveo golom Lorana Depoatra 50. minutu, dok je izjednačenje Čelsiju doneo Markus Alonso u 62.

Čelsi je ovim remijem umanjio svoje šanse da se naredne sezone nadje u Ligi šampiona, pošto kolo pre kraja zauzima peto mesto sa 70 bodova, dva manje od Liverpula na četvrtom.

"Plavci" u poslednjem kolu gostuju Njukaslu i potrebna im je pobeda, ali i poraz Liverpula na stadionu Enfild od Brajtona.

Lester je na svom terenu uspeo da prekine seriju loših rezultata pobedom od 3:1 nad Arsenalom.

Domaćin je do prednosti došao u 14. minutu pogotkom Kelečija Ihenača, ali je Arsenal početkom drugog poluvremena, u 53. minutu, izjednačio golom Pjer-Emerika Obamejanga, iako je imao igrača manje zbog isključenja ;Konstantinosa Mavropanosa u 15. minutu.

Lester je u finišu ipak uspeo da dodje do pobede, a golove su postigli Džejmi Vardi u 76. minutu iz jedanaesterca i Rijad Mahrez u 90.

Utakmica izmedju Lestera i Arsenala nije imala poseban takmičarski značaj, pošto je londonski tim još ranije osigurao šesto mesto sa 60 bodova na tabeli Premijer lige, dok je Lester sada deveti sa 47 bodova.

Šampion Engleske Mančester siti je na svom terenu sa 3:1 pobedio Brajton, a golove za trijumf postigli su Danilo u 16, Bernardo Silva u 34. i Fernandinjo u 72. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Leonardo Uljoa.

Totenhem je na svom terenu sa 1:0 pobedio Svonsi pogotkom Harija Kejna u

50. minutu, pa je tako londonski klub osigurao plasman u Ligu šampiona naredne sezone, pošto je treći na tabeli sa 74 boda, četiri više od petoplasiranog Čelsija.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track