Najnovije vesti

UVEK SPREMNI ZA PROVOKACIJU: Srbiju napada šest ALBANACA! (FOTO)
Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

NEVEROVATNO

UVEK SPREMNI ZA PROVOKACIJU: Srbiju napada šest ALBANACA! (FOTO)

Fudbal

Reprezentativci Švajcarske protiv kojih će igrati "orlovi" na SP u Rusiji Džaka, Behrami, Šaćiri i Ajeti su poreklom sa Kosova i Metohije, dok su Džemaili i Mehmedi rođeni u Makedoniji

Čak šestorica Albanaca poreklom sa Kosova i Metohije i Makedonije nalaze se na spisku Švajcarske za Mundijal u Rusiji.

 

Selektor Vladimir Petković poslao je u FIFA spisak od 35 kandidata na koje računa za Svetsko prvenstvo, a nekoliko dana pred početak takmičenja moraće da se odluči za 23 najboljih.

 

 

FS Švajcarske je na svom tviter profilu objavio da će definitivan spisak putnika za Svetsko prvenstvo biti saopšten 4. juna, te da pripreme počinju u Luganu i trajaće od 27. maja do 8. juna. Ono što je posebno zanimljivo za srpsku fudbalsku reprezentaciju je što su čak četvorica reprezentativaca Švajcarske Albanci poreklom sa Kosova i Metohije.

 

Selektor Vladimir Petković računa na Granita Džaku iz Arsenala, Valona Behramija iz Udinezea, Džerdana Šaćirija iz Stouka i Alibijana Ajetija iz Sent Galena. Blerim Džemaili iz Bolonje, kao i Admir Mehmedi iz Volfzburga su rođeni u albanskom delu Makedonije.

 

foto: Reuters

 

Od njih šestorice gotovo izvesno je da će u startnih 11 biti Granit Džaka, Blerim Džemaili, Valon Behrami, Džerdan Šaćiri i Admir Mehmedi, dok je Albijan Ajeti nova nada, koji još nije odigrao nijednu utakmicu za A tim Švajcarske. On ima ponudu Albanije i tzv. Kosova da igra za njih u narednim kvalifikacijama.

 

 

Pola reprezentacije


Čak 22 deca migranata

 

Čak 22 fudbalera reprezentacije Švajcarske sa šireg spiska su deca emigranata. Pored šestorice momaka sa Kosova i Metohije, tu su i četvorica Kamerunaca Ivon Mvogo, Fransoa Mubanđe, Bril Embolo i Dimitri Oberlin. Kevin Mbabu je po majci iz Kongoa, Manuelu Akandžiju je otac iz Nigerije. Johan Đuru je rođen u Obali Slonovače, Rikardu Rodrigezu su roditelji iz Španije i Čilea. Denis Zakarija je rođen u Južnom Sudanu, Želson Fernandez u Brazilu, Edmilson Fernandez u Portugalu, a Đibril Sou u Senegalu. Harisu Seferoviću roditelji su iz BiH, a Josipu Drmiću i Mariju Gavranoviću iz Hrvatske. Eren Derdijok je poreklom Kurd.

 

Albanci u Švajcarskoj

 

Granit Džaka
Rođen: Bazel
Poreklo: KiM
Utakmica: 61
Klub: Arsenal
Pozicija: vezni

 

Blerim Džemaili
Rođen: Tetovo
Poreklo: Makedonija
Utakmica: 63
Klub: Montreal
Pozicija: vezni

 

Valon Behrami
Rođen: K. Mitrovica
Poreklo: KiM
Utakmica: 73
Klub: Udineze
Pozicija: vezni

 

Džerdan Šaćiri
Rođen: Gnjilane
Poreklo: KiM
Utakmica: 68
Klub: Stouk
Pozicija: krilo

 

Admir Mehmedi
Rođen: Gostivar
Poreklo: Makedonija
Utakmica: 49
Klub: Volfzburg
Pozicija: napadač

 

Albijan Ajeti
Rođen: Bazel
Poreklo: KiM
Utakmica: /
Klub: Bazel
Pozicija: napadač

 

Kurir sport/A. Radonić

Foto

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Evo ko čeka Zvezdu i Partizan u kvalifikacijama za Ligu šsmpiona i Ligu Evrope? (KURIR SOIRT)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...