DOSTA JE BILO: Anđelković diže pehar, pa kači kopačke o klin! (VIDEO)
Foto: Crvenazvezdafk.com

OČEKIVANO

DOSTA JE BILO: Anđelković diže pehar, pa kači kopačke o klin! (VIDEO)

Fudbal -

Posle 19 godina profesionalnog bavljenja fudbalom Zvezdin prvotimac Dušan Anđelković rešio je da okači kopačke o klin.

Popularni Zvezdin Džin u Crvenu zvezdu došao je u zimu 2006. godine. U prvom mandatu u Ljutice Bogdana zadržao se do 2008. godine. Potom je nastupao u Turskoj i u Rusiji, gde je nastupao sa velikim uspehom. Proglašen je za najboljeg levog beka lige, dva puta bio među tri najbolja bela, a dva puta proglašen je za najboljeg igrača u svojim klubovima - Rostovu i Krasnodaru. U Zvezdu se vratio u decembru 2014. godine, zajedno sa svojim kumom i nekadašnjim kapitenom Zvezde Aleksandrom Lukovićem. Usledila je odlična igra i odlučujući golovi za našu ekipu.

- U drugom mandatu smo odlično igrali, lično sam zadovoljan brojem golova i asistencija koje sam zabelezio, ostaje žal što nismo osvojili titulu, ali ove sezone smo sve naplatili. Pored fenomenalnih rezultata moram da istaknem odličnu atmosferu, koja je jedan od najvećih aduta Crvene zvezde. Bilo je uživanje biti deo ovog kluba - rekao je Anđelković.

U crveno-belom dresu osvojio je četiri titule, najviše uz kapitena Nenada Milijaš.

- Sve titule u Zvezdi su mi podjednako drage. Pod vođstvom Valtera Zenge svi smo se na proslavi ofarbali u crveno-belo i to je zaista nezaboravan prizor. Sledeće godine smo pod budnim okom trenera Boška Đurovskog osvojili ponovo duplu krunu, nezaboravno slavlje nakon što smo tri puta za manje od mesec dana pobedili večitog rivala. Atmosfera kod Grofa Božovića, dugo očekivana titula, uradili smo zaista veliku stvar. Danas ćemo videti kako će izgledati proslava moje četvrte titule - poručio je Anđelković.

U emisiji se Dušan Anđelković prisetio kako se osećao kada je shvatio da poziv da zaigra u Zvezdi nije šala, kako su izgledale prve pripreme sa crveno-belima, ko mu je i kako dao nadimak Džin.

Anđelković je na kraju razgovora imao i emotivnu poruku za navijače.

Džine, hvala na svemu!

Kurir sport

Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track