ZATVOR ZBOG POŽARA! NEKO ĆE DA ODGOVARA: Fudbaleri Zvezde na saslušanju zbog požara na autobusu! (KURIR TV)
Foto: Printscreen

tužilaštvo pokrenulo istragu posle incidenta na Autokomandi

ZATVOR ZBOG POŽARA! NEKO ĆE DA ODGOVARA: Fudbaleri Zvezde na saslušanju zbog požara na autobusu! (KURIR TV)

Fudbal -

Policija je u saradnji s nadležnim tužilaštvom pokrenula istragu koja treba da utvrdi ko je kriv i kako je došlo do požara na autobusu kojim su se prevozili fudbaleri Crvene zvezde tokom proslave šampionske titule.

Policija je u saradnji s nadležnim tužilaštvom pokrenula istragu koja treba da utvrdi ko je kriv i kako je došlo do požara na autobusu kojim su se prevozili fudbaleri Crvene zvezde tokom proslave šampionske titule.

foto: Printscreen

Prema saznanjima Kurira, biće preduzete sve istražne radnje, pa se očekuje da iskaz o tome daju i fudbaleri koji su bili u autobusu. Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost, za Kurir kaže da je paljenje autobusa ugrožavanje opšte bezbednosti.

foto: Dragana Udovičić

- O potencijalnom krivičnom delu će se izjasniti tužilac, ali je neosporno da je reč o izazivanju opšte opasnosti. Ukoliko je reč o starijem autobusu, onda je velika verovatnoća da je ulje nataloženo na delovima motornog prostora doprinelo brzom širenju vatre i da se teže gasilo - rekao je Okanović i dodao da je osoba koja je zapalila baklju zapravo osoba koja je izazvala opasnost. Sa druge strane, ako je došlo do samozapaljenja, onda je najverovatnije reč o slučaju u kojem nema krivičnog dela.

foto: Dragana Udovičić

- Onda se najverovatnije radi o događaju bez elemenata krivičnog dela. Nažalost, samozapaljenja autobusa na našim putevima nisu retka pojava. Svakako treba ispitati sve okolnosti, koje će utvrditi nadležni organi - objasnio je Okanović.

Povređenih u incidentu, srećom, nije bilo, a u noći između subote i nedelje nije goreo samo autobus na Autokomandi, već i Kalemegdan. Po izletanju iz zapaljenog autobusa igrači su, kao da se ništa nije dogodilo, nastavili šampionsku šetnju do Hrama Sv. Save, gde su s navijačima mahali bakljama, a vatreno je bilo i na Kalemegdanu, na platou ispred spomenika Pobednik.

...........

Slavoljub Srnić Bitno da niko nije povređen

- Bilo je mnogo lepo dok se to nije desilo. Ne znam ni ja šta se tačno desilo, ali to nam je definitivno prekinulo slavljeničku atmosferu. U prvom momentu mislio sam da se neko šali kad je viknuo "iskači", ali kad sam video dim, shvatio sam da je ozbiljno. Bitno je da smo svi iskočili na vreme, pre nego što je plamen u većoj meri zahvatio autobus. Ekonom Dragan je poslednji izašao, kad je već plamen bio veliki, ali, srećom, i on je nepovređen - kaže Srnić.

Nenad Milijaš

Mogla je da bude tragedija

- Sedeo sam pozadi kad su neki počeli da iskaču iz autobusa. Nije mi bilo jasno šta rade pošto nisam video plamen, koji je bio na sredini. Pošto su svi krenuli napolje, iskočio sam i ja, a tek kad sam izašao, shvatio sam kakva tragedija je izbegnuta. Tek tada sam i osetio strah, dotle, u onom slavlju, nije bilo panike. Ne znam šta se desilo, da li je baklja izazvala požar ili nešto drugo. Znam samo da je moglo da bude gadno. Srećom, niko nije povređen - istakao je Milijaš.

........

Brane se Zvezda: Curilo ulje na autobusu

U Crvenoj zvezdi nisu želeli da komentarišu slučaj zapaljenog autobusa. - Čekamo rezultate uviđaja - rečeno nam je na Marakani, dok su pojedini zaposleni u klubu ukazivali na to da od kružnog toka do mesta nesreće postoji nekakav trag koji ukazuje da je curilo ulje.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track