PIKSIJEVO KULTURNO UZDIZANJE: Stojković osvajao Kineski zid
Foto: Privatna arhiva

CArski

PIKSIJEVO KULTURNO UZDIZANJE: Stojković osvajao Kineski zid

Fudbal -

Nije sve u poslu, pa čak i kada ga posmatraš iz ugodne pozicije šefa stručnog štaba bogatog kineskog kluba. Dragan Stojković Piksi je posetu Pekingu iskoristio za obilazak poznatih spomenika kulture kao što su Zabranjeni grad i Kineski zid.

- Prvo sam posetio Trg Tjenanmen, pa sam se popeo na Kineski zid, sve to sa kačketom i crvenom petokrakom na njemu - rekao je Kinezima srpski stručnjak.

foto: Privatna arhiva

Malo turizma Piksi je upriličio sebi i suprugi Snežani prošlog vikenda posle utakmice sa Peking Guanom, koja je završena rezultatom 2:2. Juče je njegov Gvangdžou R&F igrao protiv Henana u meču u kojem je apsolutni favorit.

Ipak, ekipa igra promenljivo, posebno u fazi odbrane, pa stoga i ne čudi što su gazde kluba odlučile da odreše kesu i da za obeštećenje od pet miliona evra dovedu Duška Tošića iz Bešiktaša.

foto: Privatna arhiva

Srpski štoper će prema tom dogovoru zarađivati 5,4 miliona evra po sezoni. U kineskom prvenstvu dozvoljeno je najviše tri stranca da se nađu na protokolu za jedan meč, a zasad je neprikosnoven najbolji strelac lige Izraelac Eran Zahavi.

foto: Privatna arhiva

Kolonija Srba u Gvangdžou R&F je manja za jednog člana. Klub i Žarko Đurović su sporazumno raskinuli saradnju, pa su obe strane požele drugoj sve najbolje u budućnosti. Pored Piksija u klubu je još njegov pomoćnik Dejan Govedarica, kao i Marko Perović, koji još čeka svoje prve minute u dresu novog kluba.

foto: Privatna arhiva

Tošić: Došao sam zbog Stojkovića

Novi član tima Gvangdžou R&F postao je Duško Tošić koji će za tri godine u Kini zaraditi 17,4 miliona evra.

- Zvao me je trener Stojković i rekao da me želi u timu. Nisam imao dilemu nijednog trenutka. Za Gvangdžou R&F treba da debitujem 16. jula, posle Svetskog prvenstva u Rusiji, na utakmici sa Tedom. Čast mi je što ću sarađivati sa Draganom Stojkovićem - rekao je Duško Tošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track