27 igrača će proći pripreme

KRSTAJIĆ SAOPŠTIO IMENA IGRAČA KOJI ĆE SE PRIPREMATI ZA RUSIJU Selektor obrazložio spisak: Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega (KURIR TV)

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, danas je saopštio spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ko će sve od naši fudbalera se naći na tom spisku, a ko će otpasti, gledajte UŽIVO NA KURIR TV!

Krstajić je prvobitno objavio spisak sa 35 imena, ali je za pripreme skratio spisak na 27 imena.

U Rusiju će putovati 23 igrača, a četvorica će biti tokom priprema otpuštena.

GOLMANI: Vladimir Stojković, Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović.

ODBRANA: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Rodić, Bane Ivanović, Uroš Spajić, Uroš Veljković, Duško Tošić, Matija Nastasić, Nikola Milenković.

SREDINA: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić, Adem Ljajić.

NAPAD: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Luka Jović.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Reprezentacija Srbije pripremaće se za Mundijal u Austriji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice. Rivali će biti Čile (4. juna u 20 časova) i Bolivija (9. juna u 18 časova), a oba meča biće odigrana na stadionu Šturma u Gracu.

Svetsko prvenstvo počeće 14. juna, a Krstajićev tim će u grupnoj fazi igrati protiv Kostarike u Samari (17. jun), Švajcarske u Kalinjingradu (22. juna) i Brazila u Moskvi (27. juna).

Poslednji rok za prijavljivanje konačnog spiska ističe 4. juna. Na njemu će pisati 23 imena.

"Nije bilo lako, ali sam ponosan na stručni štab jer smo iscrpno radili i, sa zadovoljstvom mogu da kažem, napravili pravi izbor. Fond igrača uopšte nije veliki", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Krstajić je saopštio spisak sa 27 igrača koji će konkurisati za mesto u timu na Svetskom šampionatu koji će se igrati u Rusiji.

Spisak će na 23 imena biti skraćen 3. ili 4. juna.

"Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu", kazao je Krstajić.

Nisu, između ostalih, pozvani Ivan Obradović, Nemanja Gudelj, Nikola Maksimović, Dušan Basta.

"Spisak moramo da skratimo, a odluka je bila na meni i stručnom štabu, kako mislim da je najbolje. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Najviše bih voleo da mogu da vodim 35, ali ne mogu", naveo je selektor Srbije.

Kada je reč o povredjenom Matiji Nastasiću, Krstajić je rekao da je on "bitan šraf" i da će 26. maja biti poznato da li će na njega moći da računa u Rusiji.

Upitan za najboljeg strelca Super lige Srbije Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde i da li je degradacija domaćeg prvenstva to što ga nije pozvao, Krstajić je odgovorio odrično.

"Pešić je četvrti špic sa spiska od 35 imena. On je prvi strelac lige. Prijović je prvi strelac grčke lige, Mitrović mnogi kažu naš najbolji špic, Jović se dokazuje u nemačkom prvenstvu. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega, da komentarišemo da dobro našem fudbalu", naveo je selektor.

Dodao je da je ostalo 27 igrača na spisku jer je sezona bila duga i je mnogo njih igralo na visokom nivou tako da trenažni proces neće biti isti na početku priprema i kasnije.

Reprezentacija Srbije će biti u Grupi E na šampionatu sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Prethodno će na pripremama u Austriji igrati prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

"Neću otkrivati sve adute na tim utakmicama. Sastav će protiv Čilea sigurno biti kombinovan. Kostarika je prva u nizu na Svetskom prvenstvu i najbitnija je, odredjuje kako i šta dalje, diže ili spušta atmosferu", rekao je Krstajić.

Govoreći o ciljevima na Svetskom prvenstvu, selektor je ponovio ono što je govoreno i ranije, da je sam plasman uspeh.

"Sam plasman je veliki uspeh i učinićemo sve da napravimo dobru atmosferu i prezentujemo Srbiju na pravi način. Ne bežimo od odgovornosti i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Rusiji", kazao je selektor srpskih fudbalera.

Mladen Krstajić je iskoristio priliku da čestita Crvenoj zvezdi titulu šampiona Srbije, Partizanu trofej u Kupu, a Radničkom i Spartaku plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Kurir sport

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUP SRBIJE JE ZA ĐUKIĆA ISTO ŠTO I LIGA ŠAMPIONA?! Evo I zbog čega! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track