OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA U ISTORIJI SP: Dok saigrači sa Inijestom slave gol za titulu šampiona sveta, on je slučajno snimljen kako OVO radi! Danas ga cela Španija zbog toga drži pored ikone (VIDEO)
Foto: Printscreen

LEGENDA

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA U ISTORIJI SP: Dok saigrači sa Inijestom slave gol za titulu šampiona sveta, on je slučajno snimljen kako OVO radi! Danas ga cela Španija zbog toga drži pored ikone (VIDEO)

Fudbal -

Oproštaj Andresa Inijeste od Barselone dao je priliku da se velika karijera ovog fudbalera sagleda iz svih uglova. Zbog toga je na videlo izašla dosad čuvana tajna osvajanja prvog i jedinog naslova prvaka sveta.

"Furija" je svetsku titulu prvi put osvojila 2010. godine u Južnoj Africi. U finalu je savladana Holandija sa 1:0, a jedini gol na meču delo je Andreasa Inieste.

Naravno da je prilikom rekapitulacije Inijestine karijere i poslednjeg SP-a u karijeri, koje će se za manje od meseca dan igrati u Rusiji, snimak njegovog gola za sva vremena veoman važan i često gledan.

Posebno je vredan snimak koji do sada nije prikazan u javnosti, napravljen iz ptičje perspektive, pre veremena samog drona i snimanja iz istog. Gledajući situaciju samo gola, gledajući sve igrače Španije, kako sa kluba tako na terenu, obuzelo ludilo delirijum zbog gola koji će im kasnije doneti titulu prvaka sveta. Jer ipak su bila četiri minuta do kraja, a Španci su imali gol i igrača više.

Ipak ovaj snimak otkriva jednu tajnu koja je skrivana godinama. Naime, prilikom proslave gola vidimo većinu fudbalera ''Furije'' kako u transu trče i i grle se međusobno. Ipak, nisu se svi igrai radovali. Po travi se nisu valjali i radovali samo njih dvojica. U pitanju su golman Iker Kasiljas i Karlos Marćena.

Golman iz opravdanih razloga nije bio sa ekipom, jer je bio na svom golu tokom slavlja, a drugi je stajao na centru sa igrčaima Holandije i sve nemo posmatrao. Tek kada je njegova ekipa otišla na klupu, on im se pridružio.

Vratio se na mesto koje je za vreme Mundijala napustio na najviše deset minuta. Ipak ono što nam je zapalo za oko jeste činjenica da je on danas podjednako zaslužan za taj trofej kao Iniesta, bar prema pisanju španskih medija.

''Video sam da moji igrači slave gol,a Holanđani samo vrebaju šansu da krenu sa centra. Odlučio sam da stanem sa njima na centar i ne dozvolim im da krenu. Ceo život sam čekao ovaj trenutak, ali bitno mi je bilo da iskontrolišem situaciju. Moji saigrači nisu bili svesni situacije, a ja sam očigledno jedini bio razuman u tom trenutku. Jasno mi je kako im je bilo, ali da smo primili gol odmah posle toga, bila bi katastrofa. Morao sam da budem razuman i racionalan,'' izjavio je Marćena.

Jasno mu je da je sve to dar iskustva i da je jedino na osnovu toga uspeo da ostane prizeman i razuman, što samo znači da mu je ekipa na prvom mestu. Retki su fudbaleri danas koji slično razmišljaju.

Marćena danas ima 38 godina, a tokom karijere nosio je dresove Sevilje, Valensije, Deportiva i Viljareala.

Kurir sport

Foto: PRINTSCREEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track