Muslimanske fudbalerke će moći da igraju u maramama

pala zabrana

Muslimanske fudbalerke će moći da igraju u maramama

Fudbal -
Potpredsednik FIFA, princ Ali od Jordana vodio je jednogodišnju kampanju za ukidanje zabrane nošenja marama, i dozvolio je muslimanskim fudbalerkama, koje žive u zemljama u kojima je obavezno da žene u javnosti nose marame, da igraju sa njima

CIRIH - Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) odobrio je muslimanskim fudbalerkama da igraju sa maramama, čime je ukinuta petogodišnja zabrana njihovog nošenja na utakmicama Svetske fudbalske federacije (FIFA). IFAB je odobrio marame, pošto je medicinski komitet FIFA zaključio da dizajn dve vrste marama, prosleđenih njenim stručnjacima, ne ugrožava bezbednost fudbalerki.

Prema fudbalskim pravilima, zabranjeno je korišćenje opreme koja je opasna ili predstavlja izraz vere, a marame su zabranjene na fudbalskim terenima od 2007.

Potpredsednik FIFA, princ Ali od Jordana vodio je jednogodišnju kampanju za ukidanje zabrane nošenja marama, i dozvolio je muslimanskim fudbalerkama, koje žive u zemljama u kojima je obavezno da žene u javnosti nose marame, da igraju sa njima.

Iran je prošle godine diskvalifikovan iz kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, jer sportiskinjama nije bilo dozvoljeno da nose marame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track