VEČITIMA PARE OD MUNDIJALA: FIFA isplaćuje 8.530 evra po danu!
Foto: Dado Đilas

NIJE LOŠE

VEČITIMA PARE OD MUNDIJALA: FIFA isplaćuje 8.530 evra po danu!

Fudbal -

Partizan će dobiti deo od 230.000 evra za Stojkovića i Milenkovića, a Zvezda za Radonjića i Rodića.

Partizan i Crvena zvezda dobiće džeparac od FIFA na račun svojih fudbalera koji će nastupiti na SP u Rusiji.

Svetska fudbalska kuća isplanirala je da obešteti klubove tako što će igračima za svaki dan proveden u reprezentaciji od priprema pa do kraja šampionata plaćati 8.530, piše Mocartsport.

Prema tumačenju ovog pravila, FIFA će svakom klubu za dvonedeljne pripreme i boravak igrača do kraja prve faze takmičenja isplatiti 230.310 dolara po jednom reprezentativcu, a ukupno 209 miliona dolara za 736 učesnika SP.

Pravo na finansijsku kompenzaciju imaće klubovi koji su imali pravo naugovor igrača od početka kvalifikacija, što znači da će od Partizanovih 230.310 dolara za Stojkovića jedan deo biti prosleđen Notingem forestu, dok će obrnutim redom iz Fjorentine doći novac od Nikole Milenkovića. Isti slučaj će biti i sa Zvezdom, koja će svoja potraživanja deliti sa klubom Krila Sovjetov za Rodića i sa Romom za Radonjića.

Za troškarenje Realu 3,5 miliona za 15 igrača Na drugoj strani, Real Madrid ima po istom osnovu zagarantovanih 3.454.650 dolara jer je čak 15 igrača pozvano da brani boje svoje zemlje u Rusiji. Pare dolaze od šest Španaca, dva Brazilca, dva Hrvata, po jednog Kostarikanca, Portugalca Francuza, Nemca i Marokanca, a premija će se dodatno uvećati za svaki dan koje njihove selekcije provedu duže u Rusiji od garantovane prve faze takmičenja.

kurir.rs / Dejan Petković

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track