RAZLAZ!  U KK Partizan ostaju četiri igrača!
Foto: Beta

tanko

RAZLAZ! U KK Partizan ostaju četiri igrača!

Košarka -

Rukovodstvo crno-belih i novi sportski direktor Nikola Lončar suočeni sa stvaranjem novog tima i drugim problemima.

Košarkaški klub Partizan završio je sezonu ispadanjem iz polufinala domaće lige, pa čak ni trofej u Kupu Radivoja Koraća ne može da izvuče ovu sezonu kao uspešnu.

Međutim, tu nije kraj glavoboljama rukovodstva i dolazećeg sportskog direktora Nikole Lončara jer praktično treba napraviti novi tim.

Većina nosilaca igre je na izlaznim vratima. Kapitenu Novici Veličkoviću je istekao ugovor, sam je naglasio da mu je potreban odmor, a obavezu prema crno-belima više nemaju ni Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Marko Čakarević, Kvame Von i Amida Brajme.

Teško je očekivati da ubedljivo najbolji igrač Partizana Najdžel Vilijams-Gos ostane u Humskoj iako ima ugovor i za narednu sezonu. Amerikanac ima mogućnost da uz obeštećenje napusti klub, a interesovanje velikih klubova za njega je ogromno. Pominje se čak i Fenerbahče Željka Obradovića. Prema nekim procenama, trener Nenad Čanak će naredne sezone moći da računa na četvoricu - Đorđa Gagića, Bandžu Siju, Aleksandra Aranitovića i Marka Pecarskog.

Đoko Šalić, Obrad Tomić i Strahinja Gavrilović imaju ugovor, ali najverovatnije će morati da potraže drugu sredinu.

Rešenje u reketu Vraća se Uroš Luković? Uroš Luković još nije dobro ni proslavio titulu šampiona Crne Gore, koju je osvojio s Mornarom, a već se pominje njegov povratak u Partizan. Luković je imao sjajnu sezonu, bio je jedan od najboljih igrača ABA lige i izuzetno je zaslužan za veliki uspeh Barana ove sezone.

Oni odlaze Vanja Marinković (bek) Najdžel Vilijams-Gos (bek) Kvame Von (bek) Mihajlo Andrić (krilo) Strahinja Gavrilović (krilo) Marko Čakarević (krilo) Novica Veličković (krilni centar) Obrad Tomić (centar) Đoko Šalić (centar)

Oni ostaju Aleksandar Aranitović (bek) Bandža Si (krilo) Marko Pecarski (centar) Đorđe Gagić (centar)

kurir.rs / Predrag Gajić

foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja