OMLADINCI PARTIZANA U POLUFINALU KUPA PRIJATELJSTVA: Sarajevo i Espanjol se pridružili crno-belima, čeka se još jedan tim
Foto: Privatna Arhiva

odličan turnir

OMLADINCI PARTIZANA U POLUFINALU KUPA PRIJATELJSTVA: Sarajevo i Espanjol se pridružili crno-belima, čeka se još jedan tim

Fudbal -

Poznata su 3 učesnika polufinala Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018. To su Espanjol, Partizan i Sarajevo.

Espanjol je obezbedio prvo mesto u grupi D još tokom drugog dana turnira, dok su danas plasman u polufinale izborili Partizan kao pobednik grupe B i Sarajevo kao najbolja ekipa u grupi A.

Četvrti učesnik polufinala biće odlučen u petak kada su na programu dve poslednje utakmice grupe C izmedju Budućnosti i Vojvodine, odnosno izmedju Dinama i Torina.

Četvrtak je zaista bio izuzetno uzbudljiv dan na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2018. Sve je počelo veoma dramatičnim raspletom u grupi B gde je Partizan uspeo da preokrene rezultat protiv Fenerbahčea i da se u poslednjem trenutku domogne prvog mesta i polufinala. Golove za crno-bele postigli su Nović u 41. i Novaković u 64. minutu iz penala, ali je pravi heroj Beogradjana bio golman Vukanić koji je u poslednjim sekundama utakmice skinuo čist zicer napadaču Fenerbahčea i sačuvao prednost svog tima.

Partizan će u polufinalu igrati protiv Espanjola, koji je jedini završio grupnu fazu sa maksimalnim učinkom od 3 pobede iz 3 utakmice.

U grupi A pobednik je takođe odlučen u uzbudjivom finišu. Sarajevo je gubilo od Osijeka 1-0 na poluvremenu, ali je uspelo da dođe do preokreta autogolom Išasegija u 45. minutu i pogotkom Dervišagića u 60. minutu. Tako su prvotimci Sarajeva uradili svoj deo posla, ali su ipak morali da sačekaju rezultat iz drugog meča, gde im jedino nije odgovarala pobeda SPAL-a nad Crvenom zvezdom.

Crveno-beli su poveli iz jedanaesterca u 45. minutu koji je u gol pretvorio Jočić, ali su italijani ubrzo izjednačili preko Minaja u 51. minutu. A, onda prava drama u završnici. SPAL je postigao gol u 67. minutu, ali je on poništen zbog prekršaja u napadu, da bi samo minut kasnije napadač italijanske ekipe imao 1-na-1 situaciju sa golmanom Crvene zvezde, ali je pucao pravo u čuvara mreže i rezultat je ostao nerešen.

Sarajevo će u polufinalu igrati sa pobednikom grupe C, u kojoj trenutno Vojvodina drži prvo mesto. Novosadjani su danas napravili ogroman korak ka polufinalu pošto su u derbiju pobedili Dinamo sa čak 3:0. Ipak, borba za prvo mesto u grupi C i dalje nije gotova, s obzirom da je Budućnost savladala Torino sa 2:0 i tako ostala u trci za polufinale. U poslednjem kolu Vojvodina će igrati upravo protiv Budućnosti.

Rezultati 3. dana na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2018:

A grupa

2. kolo: Sarajevo – SPAL 0:2

3. kolo: Crvena zvezda – SPAL 1:1 Video: 3. kolo: Osijek – Sarajevo 1:2

Tabela: Sarajevo 6, SPAL 5, Osijek 2, Crvena zvezda 2.

B grupa

3. kolo: Partizan – Fenerbahče 2:1 3. kolo: Videoton – Željezničar 1:0

Tabela: Partizan 7, Videoton 6, Željezničar 4, Fenerbahče 0.

C grupa:

2. kolo: Dinamo – Vojvodina 0:3 2. kolo: Budućnost – Torino 2:0

Tabela: Vojvodina 6, Budućnost 3, Dinamo 3, Torino 0.

D grupa:

3. kolo: Espanjol – Udineze 3:0 3. kolo: Olimpija – Vardar 1:0

Tabela: Espanjol 9, Olimpija 6, Vardar 1, Udineze 1.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track