TIM SA KOSOVA ŽESTOKO OPTUŽUJE: Sudije nas pokrale i ponizile, utakmica trajala 104 minuta, dok protivnik nije dao gol!
Foto: Youtube printscreen

pokazali prstom na sudije!

TIM SA KOSOVA ŽESTOKO OPTUŽUJE: Sudije nas pokrale i ponizile, utakmica trajala 104 minuta, dok protivnik nije dao gol!

Fudbal -

Predsednik FK Kopaonik, Mulutin Stefanović, obratio se javnosti pismom koje prenosimo u celosti.

"Ovim saopštenjem obraćamo se javnosti sa željom da rasvetlimo neke od događaja koji su obeležili drugu baražnu utakmicu za popunu Zone Morava koja se odigrala između FK Sušica iz Kragujevca i FK Kopaonik uz Leška. Posle našeg trijumfa u Lešku sa rezultatom 4-1, doživeli smo skandalozni poraz u Kragujevcu od 3-0, koji je obeležen skaradnim suđenjem, poniženjem, ali i urušavanjem svih zakonitosti fudbala i ferpleja. Naime, po ko zna koji put, glavni akteri nameštanja rezultata su bili glavni sudija Petar Piper, pomoćnici njegov brat Pavle Piper i Vanja Belić, kao i delegat utakmice Momčilo Marković, koji se uzgred rečeno, pojavljuje već treću godinu zaredom u baražnim utakmicama.

Utakmica je trajala 104 minuta, odnosno tačno onoliko koliko je trebalo protivničkoj ekipi da postigne treći gol. Na utakmici je dosuđeno dva nepostojeća penala i zebeleženo je više stotina prekida, odnosno skoro na svaki minut, posebno kada je lopta bila u našem posedu. Ovakve situacije jasno nam ukazuju da fudbalski klubovi sa Kosova i Metohije nemaju šta da traže u težnji da se bore za napredak, već da im je jedino preostalo da igraju fudbal u svom getu, bez mogućnosti afirmacije.

Kao direktnog krivca ovim putem proglašavamo Fudbalski savez regiona zapadne Srbije, koji se godinama unazad ne trudi da obezbedi minimum uslova za održavanje ovakvih važnih utakmica, ne kažnjava glavne aktere neregularnosti i stvara atmosferu u kojoj klubovi sa KiM nemaju šta da traže. Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego da kažemo. Nije sramota izgubiti, ali je sramota unapred izgubiti. Za to bi trebalo neko i da odgovara" - piše u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track