ODBOJKAŠICE ZAVRŠILE UČEŠĆE U LIGI NACIJA Terzić: Suludo takmičenje, prilično bez energije
Foto: EPA

SRPKINJE PORAŽENE OD SAD

ODBOJKAŠICE ZAVRŠILE UČEŠĆE U LIGI NACIJA Terzić: Suludo takmičenje, prilično bez energije

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od SAD sa 3:0 i tako završila takmičenje u Ligi nacija.

Srbija je zabeležila i drugi poraz u Grupi B na završnom turniru u Nandjingu, pošto je prethodno u četvrtak poražena od Turske.

Reprezentacija Srbije je u Ligi nacija završila na deobi petog mesta sa Holandijom.

Srpske odbojkašice su posle uzbudljivog duela sa Turskom ubedljivo poražene od SAD sa 3:0 u setovima (29:27, 25:22, 25:19).

Bolja od ostalih u porazu od SAD bila je Tijana Bošković sa 26 poena. Najefikasnija u pobedničkom timu sa 13 bila je Mišel Barš-Hekli.

SAD je završila kao prva u grupi sa dve pobede, ispred drugoplasirane Turske i Srbije koja je poslednja.

Zoran Terzić: Suludo takmičenje, prilično bez energije Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da je reprezentacija bila bez energije na završnom turniru Lige nacija i da je dobro što u tom "suludom takmičenju" nije bilo mnogo povreda.

"Definitivno je da ovaj turni nismo igrali kao što smo želeli. Ne mogu da kažem da nije bilo motivacije, imale su sigurno motiv, ali prilično bez energije, pogotovo u prvoj utakmici. Šta je, tu je, može da nas raduje da osim Brankice Mihajlović posle ovog suludog takmičenja nemamo još povredjenih", rekao je Terzić posle utakmice u Nandjingu.

Srbija je izgubila od SAD sa 3:0 u setovima u drugoj utakmici u grupi na završnom turniru, koje je završila sa dva poraza.

"Igramo zaista slabo u završnicama setova, lako poklanjamo poene. Pogotovo Amerikankama smo u prvom i drugom setu ih dali, nerezonskim greškama. Treći je posle prvog poraza bio ipak problematičan", kazao je selektor.

Terzić je naveo da je primetan pad u igri od trećeg vikenda Lige nacija.

"Bilo je primetno od trećeg turnira da smo polako počeli da padamo. Ima objektivnih stvari, izostanak pojedinih, važnih igrača za našu igru, a i umor. I druge ekipe su bile u istoj ili sličnoj situaciji tako da ne možemo da se vadimo na tako nešto", kazao je selektor.

Zoran Terzić je rekao da se nada da će sve odbojkašice na pravi način iskoristiti vreme koje imaju za odmor i počnu da se spremaju za Svetsko prvenstvo, koje je najvažnije ove godine.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track