KURIR SAZNAJE: Savo Milošević novi direktor FSS
Foto: Dado Đilas

Posle smrti Gorana Bunjevčevića

KURIR SAZNAJE: Savo Milošević novi direktor FSS

Fudbal -

Potpredsednik FSS Nenad Bjeković predložio je Sava Miloševića za novog direktora Saveza umesto pokojnog Gorana Bunjevčevića, pa se oćčekuje da taj predlog na sledećem sastanku Odbora za hitna pitanja dobije jednoglasnu podršku.

Najdalje do kraja jula Fudbalski savez Srbije doneće konačnu odluku o budućnosti aktuelnog selektora "orlova" Mladena Krstajića. Dok kod ovog kadrovskog problema mogu da se pronađu i dva rešenja, u slučaju postavljanja aktuelnog potpredsednika FSS Sava Miloševića na poziciju sportskog direktora dileme više ne postoje.

Čišćenje Slede otkazi Novi sportski direktor FŠ obaviće i reviziju rada mlađih selekcija FŠ i ženskih timova. Pojedini selektori nisu iskoristili ukazanu priliku, pa će doći do otkaza i novih postavljenja, a Milošević u tom poslu ima solidno iskustvo iz prethodnog mandata. On je bio zaslužan za dovođenje Ljubinka Drulovića na čelo U19, pre nego što će sa omladincima osvojiti EP u Litvaniji 2013. godine. Takođe, ukazao je šansu Veljku Paunoviću sa U20 pre osvajanja SP na Novom Zelandu i Radovanu Ćurčiću sa U21, koji se kvalifikovao na EP 2015.

Očekuje se da će na sledećem sastanku Odbora za hitna pitanja ovaj predlog potpredsednika Nenada Bjekovića dobiti jednodušnu podršku, posle čega će se Milošević uključiti u rešavanje svih problema u vezi sa A timom. Najpre status Krstajića, a odmah zatim i članova njegovog stručnog štaba, budući da prema trenutnom raspoloženju u vrhu FŠ, aktuelni selektor ima podršku većine da predvodi reprezentaciju u prvom ciklusu takmičenja u Ligi nacija.

Nova lica Šansa mladima Savo Milošević je u nedavnom intervjuu Kuriru rekao da će se svim silama boriti da u narednim akcijama reprezentacije šansu dobiju mlađi igrači: - Cela Srbija treba da bazira fudbalsku budućnost na mladim igračima koji su bili na SP, plus Mijat Gaćinović i Nemanja Maksimović. Pored njih, ima još četiri do pet igrača iz mlade reprezentacije, poput Lukića, Jovanovića, Pantića, Gajića... Ako to uspemo da odradimo, siguran sam da će Srbija imati tim za top osam u svetu u narednom periodu, za nekoliko godina.

U slučaju da Krstajić dobije na potpis dvogodišnji ugovor, sasvim sigurno će dobiti novi sastav saradnika u stručnom štabu. Milan Rastavac se već vratio obavezama u grčkom Ksantiju, pa će njegovo mesto morati da zauzme iskusni stručnjak koji će imati veći značaj od običnog pomoćnog trenera.

Liga nacija Prvi meč u Litvaniji Prva utakmica "orlova" u novom ciklusu biće meč u Litvaniji 7. septembra, pa dve nedelje kasnije dočekuju Rumuniju i 11. oktobra gostuju u Crnoj Gori. Poslednji meč u grupi igraće s Litvanijom 20. novembra, nakon čega će pobednik sa ostala tri prvoplasirana tima iz drugih grupa u Ligi C igrati plej-of uz obezbeđen plasman u Ligu B. Najbolji tim u Ligi C plasiraće se direktno na naredno EP.

Konačno, Milošević će sa selektorom morati da krene u novu misiju po evropskim (i kineskim) gradovima u kojima žive i igraju naši reprezentativci, kako bi iz prve ruke dobili njihov odgovor o daljim nastupima za nacionalni tim. Na toj listi prioritet je odlazak u Mančester, gde će Nemanja Matić morati da kaže da li ostaje pri stavu da se povlači zbog umora ili će ipak zaigrati za Srbiju u Ligi nacija. Posle Matića, biće potrebno da se čuje i glas Luke Milivojevića, Duška Tošića...

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track