IVANA JOVANOVIĆ: Sportske igre mladih ujedinile region!
Foto: SIM

MINI-INTERVJU

IVANA JOVANOVIĆ: Sportske igre mladih ujedinile region!

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih ušle su u završnicu što se tiče ove sezone. Sledi veliko finale u Beogradu, a onda i regionalno u Splitu.

Predsednica Sportskih igara mladih (SIM) Ivana Jovanović pozitivno je ocenila petu sezonu takmicenja u Srbiji.

"SIM su u Srbiji postale veliki brend i ove godine imali smo jubilej od pet godina postojanja. U karavanu radosti i prijateljstva obišli smo 20 gradova, u takmičenjima je učestvovalo oko 100.000 mališana, ali smo na preko još 120 terena igrali turnire u malom fudbalu. Utisci su fenomenalni, svaki grad nosi svoju priču, energiju, a najbitnije je što učimo decu da pobedi drugarstvo i prijateljstvo. To je osnovna poruka SIM u celom regionu", rekla je Jovanovićeva u intervju Tanjugu.

foto: SIM

Sportske igre mladih osnovane su u Hrvatskoj pre 22 godine, osam godina postoje u BiH, a prema rečima Jovanovićeve, sport kao takmičenje i pobede nisu prioritet.

"Ovde je sport alataka u spajanju dece u regionu, trudimo se da ih naučimo da svi zajedno gledamo u budućnost, a ne u prošlost. Deca se druže tih pet-šest dana finala u Splitu, nikada nismo imali nijedan problem i deca stvaraju prijateljstva za ceo život. Poenta je da se region i edž Yu prostori zbliže i družimo da bismo napravili nove korake za lepšu budućnost decu".

foto: SIM

Predsednica SIM za Srbiju navodi da ovaj projekat ne bi mogao da se realizuje bez pomoći države.

"Veliku zahvalnost dugujemo premijerki Ani Brnabić, zatim ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministru Šarčevicu, Skupštini grada Beograda i gradskim sekretarijatama, posebno Darku Glavašu. Sva deca su smeštena u učeničkim domovima kada dolaze na u Beograd na državno prvenstvo, tako će da bude i ove godine 23. jula kada će u glavnom gradu boraviti 1.715 takmičara iz svih 20 gradova", rekla je Jovanovićeva i otkrila da se već vode pregovori o proširenju SIM na Crnu Goru i Makedoniju.

foto: Promo

Ambasadori SIM su velika imena sporta iz regiona poput Nemanje Matića, Luke Modrića, Edina Džeka, Predraga Mijatovića i Ivice Osima.

"Fudbaleri su svakako najomiljeniji među decom, ove godine smo imali glasanje, čekamo rezultate i ono dete koje pobedi imaće priliku da provede jedan dan sa svojim omiljenim sportistom", zaključila je Ivana Jovanović.

Regionalno finale SIM održace se od 20. do 26. avgusta u Splitu.

Goran Anđelković

FOTO: SIM, Slobodan Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track