URNEBESNO: Bijelsa izjavom nasmejao celu Englesku (VIDEO)
Foto: AP

URNEBESNO: Bijelsa izjavom nasmejao celu Englesku (VIDEO)

Fudbal -

Lids junajted je postavlanjem Marsela Bijelse zacrtao da se što je brže vrati u englešku Premijer ligu, iz koje je ispao u sezoni 2003/2004. godine.

Popularni El Loko odmah po dolasku u klub izazvao je pažnju svetske javnosti terajući igrače da skupljaju smeće puna tri sata kako bi cenili naporan rad koji njihovi navijači moraju odraditi kako bi zaradili novac za ulaznicu.

Na taj način Bijelsa je započeo avanturu u drugoligašu Lidsu, a nastavio je na urnebesan način. Pred početak prve utakmice na klupi nekadašnjeg slavnog kluba, El Loko je muku mučio s davanjem izjava sa obzirom da još uvek ne zna engleski, a posle utakmice, u kojoj je njegov Lids savladao Stouk sa 3:1, usledio je pravi šou.

Dok mu je novinar postavljao pitanja na engleskom Bijelsa je mirno čekao prevodioca da mu ta ista pitanja prevede na španjski, a onda je davao odgovore. Umesto da odgovara na engleskom, Bijelsa je tražio od prevodioca da mu na uho prevodi njegove misli na engleski, a onda je on to sve probao sam izgovoriti u čemu se nije proslavio.

Izgovarao je vrlo kratke i komične rečenice pa je njegovo prvo pobedničko obraćanje postalo hit na Ostrvu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track