MATIJA MILENKOVIĆ PUTUJE NA SVETSKI KUP: Veliki uspeh mladog Kragujevčanina u snoubordu! (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

Predviđaju mu blistavu karijeru

MATIJA MILENKOVIĆ PUTUJE NA SVETSKI KUP: Veliki uspeh mladog Kragujevčanina u snoubordu! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Matija Milenković, rođeni u Kragujevčanin, sutra putuje na na Novi Zeland na CUO Novi Zeland, u snoubordu.

U istoj zemlji od 22. do 25. avgusta učestvovaće i na Svetskom juniorskom prvenstvu, kao i na Svetskom kupu, koje takođe na Novom Zelandu počinje 06. septembra 2018.

Matija je učenik drugog razreda srednje škole i naš je najbolji reprezentativac u fristajl snoubordu. Matija snoubord vozi od svoje sedme godine. Kada je imao trinaest godina, 2014. na Kopaoniku trener reprezentacije Filip Filipović u njemu je prepoznao talenat i počeo da ga trenira. Matija je, kako njegov trener kaže, brzo napredovao i već je od samog starta pokazao da ima neiscrpnu volju i ambiciju.

Za ovaj sport, koji spada u ekstremne, potrebna je velika doza hrabrosti i upornosti i koliko god primamljivo izgledao definitvno nije sport kojim bi svako mogao da se bavi.

foto: Privatna arhiva

Za razliku od svojih vršnjaka, Matija svoje dan najščešće počinje treninzima na glečerima pripremajući se za predstojeća takmičenja. Sezona mu počinje već u septembru u zatvorenoj hali u Holandiji, a od novembra trenira u Austriji.

Nakon toga kreću Fis Evropa Kupovi po Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i drugim zemljama. Leta provodi na Alpima u Francuskoj trenirajući na jednom od najlepših glečera sa svojim timom.

foto: Privatna arhiva

Ovaj mladi sportista je zahvaljujući svojim mnogobrojnim uspesima sebi omogućio i učešće na svetskim kupovima iako je njegova sportska karijera, praktično tek počela.

I pored te činjenice da je vrlo mlad, Matija iza sebe ima mnogobrojne vrhunske rezultate kao što je osmo mesto na Evropa Kup-u u Font-Romeu u Francuskoj, 4. mesto u disciplini Big Air na Evropa Kup-u u Srbiji, koje je ove godine zauzeo i pored konkurencije od preko 40 takmičara iz zemalja širom sveta.

Uskoro ga čeka još velikih izazova, kao i Svetsko juniorsko prvenstvo u Českoj.

D.I. Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track