Najnovije vesti

HRVAT PRAVI ČISTKU U REPREZENTACIJI ŠVAJCARSKE: Albanci lete iz tima, PRVI PAO Behrami!
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

SLEDE DŽAKA I ŠAĆIRI?!

HRVAT PRAVI ČISTKU U REPREZENTACIJI ŠVAJCARSKE: Albanci lete iz tima, PRVI PAO Behrami!

Fudbal

Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković "izbacio" je iz nacionalnog tima Valona Behramija, koji tvrdi da se radi o "političkoj odluci, čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Švajcarski mediji su preneli da Behrami, koji igra za italijanski Udineze, jedan od nekoliko reprezentativaca albanskog porekla sa Kosova, neće više biti deo švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam doskorašnji reprezentativac potvrdio.

 

Preko tvitera, Behrami je poručio: "Završena je moja međunarodna karijera".

 

Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima "preveliku moć".

 

"Radi se o taktičkoj odluci", objasnio je Petković u prvoj izjavi.

 

Portparol Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah potvrdio je medijima da je bilo razgovora između trenera i Behramija, u kojem je tema bila budućnost igrača, ali da nije bilo reči o isključenju.

 

"Petković me je nazvao. Najpre sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je Petković odmah rekao da sam isključen iz tima", preneo je Behrami.

 

On je izrazio uverenje da se radi o političkoj odluci selektora.

 

"Nakon Svetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svideli", objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je reč, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe.

 

Poslednjih nedelja došlo je do podele u nacionalnoj selekciiji koja mu se nije svidela.

 

Na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije sa dvoglavim albanskim orlom, Behrami je odgovorio jasno sa "da".

foto: EPA

"Mi smo sve momci koji žele da idu istim smerom. Mladići koji žele da učine Švajcarsku ponosnom", rekao je on.

 

Behrami je kritikovao pokretanje diskusije o isključenju dvojnih državljana iz nacionalnih selekcija.

 

Rekao je da je planirao da do 35 godine igra za nacionalnu selekciju, a selektoru Petkoviću je prebacio da nema pojma o fudbalu.

 

"Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal", kazao je on.

 

Petković je takođe razgovarao i sa Bljerimom Džemailijem i Gelsonom Fernandesom, pa se spekuliše da i oni neće biti članovi budućeg nacionalne selekcije.

 

U Švajcarskoj misle da Petković sprovodi rekonstrukciju nacionalne selekcije i da će tom merom biti pogođeni i Štefan Lihtenštajner, kao i Johan Djuru.

 

Behrami je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 83 utakmice, postigao dva gola, i 13 godina je bio član nacionalne selekcije, igrao je na četiri Svetska prevenstva i dva Evropska prvenstva.

 

kurir.rs / Tanjug

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...