NOVAK NAPADA PRVO MESTO NA ATP LISTI: Evo kad Đoković izlazi na teren!
Foto: Reuters

Pred NOLETOM berba bodova

NOVAK NAPADA PRVO MESTO NA ATP LISTI: Evo kad Đoković izlazi na teren!

Tenis -

Novak kreće u pohod na ATP bodove! Najbolji srpski teniser danas će odmeriti snage sa Južnokoreancem Hjeonom Čungom na Mastersu u Torontu, a svaka pobeda na ovom turniru doneće Đokoviću nove bodove.

I to ne samo na ovom, nego i na svim sledećim do kraja godine. Novak prošle sezone u ovom periodu nije igrao zbog povrede lakta, pa samim tim i ne brani bodove na predstojećim turnirima. To znači da će do kraja sezone Novak biti u prilici da pobedama dođe čak do 8.500 ATP bodova, što bi ga lansiralo u sam vrh liste najboljih tenisera sveta, gde Đoković trenutno zauzima 10. poziciju.

Novak se vratio, a danas počinje takmičenje u Torontu. Prvi rival nije naivan, Čung, ali je Đoković favorit. Kvota da će slaviti bez izgubljenog seta je 1,65. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Đoković - Čung.

- Prvo mesto je uvek cilj, da li do kraja sezone? Ne znam. Potajno se nadam da je to mogućnost, ne zavisi samo od mene, već i od drugih igrača i toga kako oni budu igrali. Činjenica da ne branim ništa do kraja sezone je ohrabrujuća i veliko je olakšanje. Mogu rasterećeniji da uđem u nastavak sezone - rekao je Novak za Sportklub.

Novakov uobičajeni raspored

Toronto 1.000 ATP bodova

Sinsinati 1.000 ATP bodova US open 2.000 ATP bodova Peking 500 ATP bodova Šangaj 1.000 ATP bodova Bazel 500 ATP bodova Pariz 1.000 ATP bodova London 1.500 ATP bodova

Izlazak Novaka na teren očekuje se večeras oko 19 časova.

Autor: Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track