NOLE SPREMAN DA BACI PETARDU: Đoković danas igra protiv Hjeona Čunga
Foto: AP

RODŽERS KUP

NOLE SPREMAN DA BACI PETARDU: Đoković danas igra protiv Hjeona Čunga

Tenis -

Danas je dan za osvetu! Kada je početkom godine u osmini finala Australijan opena Hjeon Čung poslao Novaka Đokovića kući, ovaj poraz zabrinuo je mnoge. Sada, sedam meseci kasnije i u daleko boljoj formi, Srbin je dobio priliku za naplatu duga.

Danas će u okviru prvog kola Rodžers kupa, koji se ove godine igra u Torontu, Nole izaći na crtu rivalu iz Južne Koreje. Najbolji srpski teniser, ispunjen pozitivnom energijom nakon osvajanja Vimbldona, kreće ka osvajanju svoje pete titule na ovom mastersu.

Novak, koji je postavljen za devetog nosioca, svakom pobedom upisivaće na svoj račun nove ATP bodove, pošto je prošle godine zbog povrede lakta prekočio ovaj turnir, a poslednji put kada je učestvovao, 2016. godine, podigao je pobednički pehar.

- Imam divne uspomene iz Toronta, publika je ovde izuzetno strastvena - rekao je Novak, koji je pravo s aerodroma požurio u halu kako bi trenirao za ovonedeljni turnir.

Iz međusobnih duela s Čungom Novak ima izjednačen skor, pošto je, osim poraza koji je doživeo od njega ove godine, Srbin današnjeg rivala savladao 2016. baš na Australijan openu. Rodžers kup startuje danas i traje do 12. avgusta, a trofej brani Aleksandar Zverev.

Neće biti lako Nadal čeka u finalu Ukoliko Novak danas uspe da se osveti Čungu i prođe u drugo kolo Rodžers kupa, Đokovića čeka duel sa boljim iz meča između domaćeg tenisera Pitera Polanskog i Australijanca Metjua Ebdena. Srbin bi već u trećem kolu mogao na sedmog nosioca, Austrijanca Dominika Tima, a projektovani rival u četvrtfinalu mu je branilac trofeja, Nemac Aleksandar Zverev. Mogući rivali u polufinalu su mu Kevin Anderson, koga je savladao u finalu Vimbldona, zatim Grigor Dimitrov, Miloš Raonić, David Gofen, a s prvim nosiocem Rafaelom Nadalom može da se sretne tek u finalu.

11. put učestvovaće Novak na Rodžers kupu 2016. godine poslednji put učestvovao na ovom turniru 4 titule osvojio na ovom turniru

HEAD TO HEAD Novak Đoković vs Hjeon Čung 1 međusobni skor 1 10 pozicija na ATP 23 188 cm visina 188 cm 77 kg težina 87 kg 808/172 pobede/porazi 72/53 69 titula u karijeri 0 114.136.035 $ zarada u karijeri 2.969.818 $

I drugi reket Srbije u Torontu Krajinović na Hačanova Osim Novaka Đokovića, od srpskih tenisera na Rodžers kupu u Torontu boriće se i Filip Krajinović, koji će u prvom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova. Eventualni naredni protivnik drugom reketu Srbije biće pobednik duela između Pabla Karenja Buste i kvalifikanta.

Novakove titule na Rodžers kupu 2007. 2011. 2012. 2016.

Autor: Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track