BATA PREPORODIO PARTIZAN: Crno-beli golovima Rikarda Gomeša i debitanta Zakarića pobedili Nordsjeland u Danskoj! (KURIR TV)
Foto: EPA/Lars Moeller

PREDNOST ZA REVANŠ U BEOGRADU

BATA PREPORODIO PARTIZAN: Crno-beli golovima Rikarda Gomeša i debitanta Zakarića pobedili Nordsjeland u Danskoj! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Nordsjeland u Danskoj 2:1 (1:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Golove za crno-bele postigli su Rikardo Gomeš u desetom minutu i debitant Goran Zakarić u 64, a poraz domaćina ublažio je Matijas Rasmunsen u 71.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Humskoj.

Partizan je danas u Farumu izgledao značajno bolje i sigurnije, izuzev u poslednjih 20-ak minuta, nego u prethodnom delu sezone. Tako je Zoran Bata Mirković posle samo nekoliko dana otkako je preuzeo funkciju šefa struke na debiju zabeležio pobedu.

Još jedan debitant se proslavio! Zakarić, koji je nedavno stigao iz sarajevskog Željezničara, dobio je šansu da zaigra od prvog minuta, a Mirkoviću se za poverenje odužio prvencem u crno-belom dresu.

Partizan je od starta meča u Danskoj pokazao da je došao da pobedi. Kao da je Bata Mirković iskoristio neke alhemičarske metode i svojim izabranicima preko noći povratio samopouzdanje. Zaista su crno-beli delovali kao da znaju šta hoće i to mogu da sprovedu u delo.

To su naplatili već u desetom minutu kada je posle kornera Pantića sa leve strane, Rikardo Gomeš sa prve stative glavom loptu sproveo u mrežu.

Kako je vreme od tog gola odmicalo, domaćin je sve više preuzimao inicijativu, ali ne i kontrolu na terenu. Jer, crno-beli nisu dozvolili Nordsjelandu da stvori nijednu šansu u prvom poluvremenu. Udarci sa ivice šesnaesterca bili su sve što su Danci uspeli da urade, ali Stojković je svaki put bio siguran.

Crno-beli su mogli da dupliraju prednost u finišu prvog poluvremena kada je Rikardo Gomeš spremio šansu Jankoviću, čiji je udarac zaustavio golman Larsen.

Što nije uspeo Janković, jeste Zakarić u 64. minutu na asistenciju upravo Jankovića. Crnogorski reprezentativac je poslao loptu u kazneni prostor, doskorašnji as Željezničara je se domogao između dvojice domaćih igrača, obišao Larsena i zatresao mrežu za 2:0.

Međutim, Nordsjeland je uspeo da prepolovi zaostatak u 71. minutu posle čega su crno-beli izgubili na sigurnosti.

Miletić je nespretno reagovao i namestio zicer Rasmunsenu, koji je u igru ušao šest minuta ranije - 1:2.

Danci su dodali gas, nekoliko puta napravili pometnju pred golom Partizana, ali su crno-beli uspeli da se odbrane i sačuvaju veliku prednost za revanš u Beogradu.

Partizan već od petka pušta u prodaju ulaznice za drugi meč sa Nordsjelandom, a cene su: 600 dinara Jug i Sever, 900 bočni delovi Istoka i Zapada, a centralna mesta 1.200.

Pobednik ovog dvomeča u plej-ofu za Ligu Evrope igraće sa Bešiktašom ili LASK-om. Turci su prvi meč u Istanbulu dobili rezultatom 1:0.

1 / 11 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

TOK MEČA:

KRAJ 1:2!

90+3. minut - Požuteo je i Zdjelar.

90+1. minut - Poslednja izmena u Partizanu - Enake umesto Jankovića.

87. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Rikardo Gomeš glavom sa šest, sedam metara preko gola.

82. minut - Žuti karton za Jankovića.

78. minut - Izmene u obe ekipe - Nikolić umesto Kosovića, a Strank umesto Kristensena.

77. minut - Domaćin sve opasniji, sada se Rasmunsen prošetao na 20 metara od gola i šutirao, za malo pored gola.

76. minut - Zdjelaru se ukazuje pomoć posle udarca dobijenog od Kudusa.

71. minut - GOOOLLL - 1:2 - RASMUNSEN! Kudus je ubacio loptu pred gol Partizana, Miletić nespretno reagovao i poslao loptu na nogu Rasmunsenu, koji taj poklon nije propustio da pretvori u gol.

Međutim, svemu je prethodila sumnjiva situacija, jer se postavlja pitanje da li je tokom napada domaćina Simljanić bio fauliran.

Inače, tvorci ovog gola Kudus i strelac Rasmunsen u igru su išli pre šest minuta.

70. minut - Prva izmena kod Partizana, Smiljanić je na terenu umesto Zakarića.

65. minut - Dvostruka izmena kod Nordsjelanda. Rasmunsen i Kudus zamenili su Jensena i Hansena.

64. minut - GOOOLLL - 2:0 ZA PARTIZAN! ZAKARIĆ! Janković je ubacio loptu u šesnaesterac, Zakarić je uleteo između dvojice protivničkih igrača, uzeo loptu, obišao golmana Larsena i zatresao mu mrežu!

Zakarić se u strelce upisao na debiju u crno-belom.

foto: Printskrin

61. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je kapiten danskog tima Nelson, jer je naskočio na Rikarda Gomeša, a usput ga potkačio laktom.

60. minut - Domaćin u drugom poluvremenu ima veći posed lopte, ali mu crno-beli ne dozvoljavaju ni da zapreti Stojkoviću.

foto: Reuters

49. minutu - Čuje se pesma navijača Partizana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1!

44. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Rikardo Gomeš je krenuo "jedan na jedan" sa defanzivcem Nordsjelanda, a kada su svi očekivali da će da šutira, on je dao pas u prazan prostor za Jankovića, čiji je udarac odbranio golman Larsen.

43. minut - Udarac Miletića iz daljine...

40. minut - Nordsjeland sve odlučniji u nameri da izjednači. Sada je Olsen ušao u kazneni prostor po desnoj strani i šutirao, a Stojković je odbranio.

34. minut - Šut Andersena izblokiran.

32. minut - Rasplamsala se borba. Sada su gosti izveli kontru, koja je završena lošim udarcem Zakarića.

31. minut - Crno-beli opet u ofanzivi! Izveli su dva vezana kornera, bilo je gužve pred golom Nordsjelanda, ali od svega se izrodila kontra za domaćina. Na kraju ipak, opasnost pred Stojkovićevim golom je otklonio Miletić.

28. minut - Opasan napad Partizana, kapiten domaćina Nelson je intervenisao ispred Zakarića, kome je lopta ipak došla, ali onda on nije dobro reagovao.

25. minut - Domaćin sve opasniji, sada je fudbaleri Nordsjelanda izveli prvi korner.

22. minut - Posle primljenog gola, malo po malo, Danci su uspeli da pomere težište ka Partizanovom golu.

21. minut - Šut Rajgarda, Stojković bez problema.

17. minut - Pokušaj Rikarda Gomeša sa 30-ak metara, visoko preko gola.

15. minut - Bata Mirković sve vreme učestvuje u igri. Stoji pored aut linije i komanduje.

foto: Printskrin

13. minut - Prvi šut domaćih, uputio ga je Bartolec, ali je Stojković siguran.

10. minut - GOOOLLL - 1:0 ZA PARTIZAN! RIKARDO GOMEŠ! Pantić je izveo korner sa leve strane, Gomeš je skočio na prvoj stativi i glavom poslao loptu u mrežu.

foto: EPA/Lars Moeller

8. minut - Centaršut Zakarića iz prekida, golman Larsen je nekako uspeo da interveniše u pošalje loptu u korner.

6. minut - Crno-beli imaju znatno veći posed lopte u uvodnim minutima i kontrolišu dešavanja na terenu.

3. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Zakarić je centrirao sa leve strane, Pantić je ostao usamljen na drugoj stativi, ali je sa pet, šest metara loše šutirao glavom, pa je lopta posla lak plen golmana Larsena.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Zoran Bata Mirković, koji danas debituje na klupi Partizana, u startnih 11 uvrstio je Zakarića, tek nedavno pristiglog iz sarajevskog Željezničara. U timu, za razliku od Đukićevih evropskih mečeva, nema Rumuna Enakea, a na poziciji zadnjeg veznog, uz Zdjelara, Bata je šansu ukazao Kosoviću pre nego Smiljaniću.

NORDSJELAND: Larsen – Bartolec, Hansen, Skovgard, Pedersen – Kristensen, Nelson, Andersen – Olsen, Jensen, Damsgard.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Zakarić, Pantić, Janković - Gomeš.

Sudija: Alehandro Hoze Ernandez Ernandez (Španija)

BLOG UŽIVO:

19:27 - Zagrevanje crno-belih

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

18:59 - Stojković se zagreva i u svlačionici

18:31 - Crno-beli stigli na "Rajt to drim park"

18:20 - Fudbaleri Partizana u Šekspirovom dvorcu

Revanš je na programu sledećeg četvrtka u Humskoj.

Pobednik tog dvomeča sastaće se u plej-ofu sa boljim iz duela između turskog Bešiktaša i austrijskog LASK-a.

Utakmica u Danskoj biće prva za Zorana Batu Mirkovića na klupi Partizana, a ukoliko se nađe u sastavu, debitovaće i poslednje pojačanje crno-belih Goran Zakarić, nedavno pristigao iz sarajevskog Željezničara.

Partizan je do treće runde kvalifikacija stigao eliminisavši Rudar iz Pljevalja (3:0, 3:0) i litvanski Trakaj (1:0, 1:1).

Crno-beli su u Superligi startovali loše, jer su na premijeri izgubili od Radnika u Surdulici (0:1), a posle pobede nad Dinamom iz Vranja (1:0) ponovo su kiksnuli i u prvom meču na domaćem terenu remizirali sa Lučancima (0:0). Na tri utakmice postigli su samo jedan gol...

Nordsjeland je u Evropi bio bolji od Kliftonvila i AIK-a, zabeleživši sve četiri pobede – 1:0 i 2:1 protiv Severnih Iraca, odnosno dva minimalna trijumfa protiv favorizovanih Šveđana.

Dan pred duel u Farumu dogodio se skandal pred trening Partizana, pa je otkazana zvanična i obavezna konferencija za medije trenera Bate Mirkovića. Naime, srpski novinari su se zaglavili u saobraćaju i nisu stigli u predviđeno vreme, a od danskih predstavnika „sedme sile“ nije se pojavio NIKO!

Nordsjilend je pred prvi duel sa crno-belima ostao bez najboljeg igrača, jer je Matijas Jensen prešao u Seltu u transferu vrednom pet miliona evra.

Današnja utakmica igra se na malom, ali slatkom stadionu neobičnog naziva „Rajt tu drim park“, kapaciteta svega 10.000 mesta.

Teren je sa veštačkom travom, a na takvoj podlozi crno-beli su igrali i u prošlom kolu sa Trakajem u Litvaniji.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track