TORCIDA SE ORGANIZUJE ZA NOVA DIVLJANJA PO SRBIJI: Blizu 3.000 navijača Hajduka putuje u Bukurešt! Posle uništene pumpe u Vrčinu, Splićani žele veći pljačkaški pohod!
Foto: Dado Đilas

ne smiriuju se

TORCIDA SE ORGANIZUJE ZA NOVA DIVLJANJA PO SRBIJI: Blizu 3.000 navijača Hajduka putuje u Bukurešt! Posle uništene pumpe u Vrčinu, Splićani žele veći pljačkaški pohod!

Fudbal -

Fudbaleri Hajduka će narednog četvrtka gostovati Steaui u Bukureštu u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Biće to prilika da huligani splitskog kluba ponovo prođu kroz Srbiju.

Utakmica će se igrati na Nacionalnom stadionu u Bukureštu, koji prima 55.000 gledalaca, a prema pravilima UEFA, pet odsto kapaciteta biće određeno za goste, što u ovom slučaju predviđa 2.750 karata za Torcidu.

Pristalice Hajduka na navijačkim forumima najavljuju odlazak u Rumuniju u velikom broju, uz pretnju da će u Srbiji pokušati da naprave veće pljačkaške pohode.

Prošle sedmice, na putu do Sofije, pripadnici Torcide su opljačkali i demolirali pumpu kod Vrčina, ali im se to obilo o glavu u povratku.

Kada su krenuli put Splita, uhvaćeni su na teritoriji opštine gde su napravili krivično delo, pa je kasnije za 27 njih određen pritvor .

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 pristalica Hajduka iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno. Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi". Oni su zatim poslati u zatvor u Padinskoj Skeli.

Tokom prvenstvenog meča prošlog vikenda, Torcida je pružila podršku zatvorenim huliganima, ali se tu nije zaustavila, bili su i Srbi na meti tokom evropske utakmice sa Steauom na Poljudu u četvrtak.

- Nema novaca za koje bih pjevao u zemlji koja je nanijela toliko zla mojoj Hrvatskoj. Kapetane, mirno more - pisalo je na transparentu tokom utakmice, čime se aludiralo na izjavu pokojnog Olivera Dragojevića kada su ga pitali da li bi pevao u Beogradu.

Prvi meč dva tima završen je bez golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track