SRBIN ŠOKIRAO NEMAČKU: Kostić proglasio bojkot! (VIDEO)
Foto: AP

Kragujevčanin neće u nižu klasu

SRBIN ŠOKIRAO NEMAČKU: Kostić proglasio bojkot! (VIDEO)

Fudbal -

Srpski fudbaler odbio da zaigra za Hamburger, jer ima drugačije planove.

Srpski reprezentativac Filip Kostić čvrsto je rešio da napusti ekipu Hamburgera, pa je čak odbio poziv stručnog štaba da zaigra u meču 2. kola "cvajte" na gostovanju u Sandhauzenu. Klub još nije izašao sa rešenjem za bojkot iskusnog krilnog igrača.

- Možemo računati samo na igrače koji su spremni da izgaraju za HSV. Filip nam je rekao da on to nije u stanju, tako da se tu gubi smisao - rekao je Kristijan Tic, trener slavnog nemačkog kluba koji će se ove sezone po prvi put u svojoj istoriji naći u konkurenciji drugoligaša.

Sportski direktor Ralf Beker kaže da je u celoj situaciji veoma čudno to što Kostić ne otkriva upravi ime kluba sa kojim pregovara o transferu, dok mediji spekulišu da se trenutno nalazi pod velikim pritiskom, jer je već odbio ponude Volfsburga i premijerligaša Barnlija.

- Klub insistira na tome da Kostić otkrije kako vidi svoju budućnost. Nadamo se da će njegov slučaj biti uskoro zatvoren - zaključio je Beker.

Antrfile

Srbin na ceni: Janjičić nosi igru HSV

Dok Kostić još razmišlja o novoj stanici u karijeri, mladi Srbin iz Švajcarske, 20-godišnji Vasilije Janjičić prigrlio je oberučke priliku u Hamburgeru i ove sezone bi mogao biti jedan od nosilaca igre Kristijana Tica. Reč je o veznom fudbaleru, izuzetnih fizičkih predispozicija, koji je i prošle sezone povremeno dobijao priliku u eliti, ali se očekuje da će prave partije prikazivati u narednim godinama.

foto: EPA / Srdjan Suki

Lična karta

Filip Kostić Rođen: 1. novembar 1992. Mesto: Kragujevac. Karijera: Radnički K, Groningen, Štutgart, Hamburger. Reprezentacija: 26 nastupa/2 gola

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track