Najnovije vesti

NESREĆNI MLADIĆ IMA TRAJNO OŠTEĆENJE MOZGA: Fudbaler Ajaksa se probudio iz kome! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: EPA/Stanley Gontha

KOLABIRAO ZBOG SRČANE ARITMIJE

NESREĆNI MLADIĆ IMA TRAJNO OŠTEĆENJE MOZGA: Fudbaler Ajaksa se probudio iz kome! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Fudbal

Mladi fudbaler Ajaksa Api Nuri, koji je kolabirao na utakmici pre godinu dana, probudio se iz kome.

Abdelhak "Api" Nuri (21) je na pripremnoj utakmici protiv Verdera prošle godine kolabirao, zbog, ispostavilo se, srčane aritmije.

 

 

 

Prebačen je u bolnicu u Insbruku, ali mozak je usled nedostatka kiseonika doživeo teško oštećenje, pa su lekari već tada dali crne prognoze, da se Api nikad neće u potpunosti oporaviti.

 

 

Apijev četiri godine stariji brat Abderahim otkrio je da se nesrećni mladić probudio iz kome.

 

"U početku se ništa nije menjalo. Bio je u komi. Oči su mu bile sklopljene. Vremenom je počeo da daje znake poboljšanja, budio se sve češće. Od decembra ili januara postao je svestan i na neki način uspostavlja komunikaciju. Kada ga pitate nešto, otvara usta ili odgovara pomeranjem obrva", rekao je Abderahim.

 

Api Nuri se više nikada neće baviti fudbalom, a bio je veliki talenat koga je iznedrila najbolja škola na svetu - Ajaksova. Holanđaninu marokanskog porekla previđana je blistava budućnost. Api je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Holandije.

 

Na žalost, njegov uspon je prekinula srčana aritmija.

 

Kada se to desilo, Ajaks i njegovi navijači pružili su podršku Apijevoj porodici na sve moguće načine, uključujući i okupljanje više hiljada pristalica "kopljanika" ispred kuće Nurija.

 

 


Ajaks je pre dva meseca saopštio da fudbaler nije imao adekvatnu lekarsku pomoć na terenu i prihvatio je odgovornost za posledice.

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto:  EPA/Stanley Gontha)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...