SKRASIO SE ZLATNI LITVANAC: Golubović našao raj u Kortrajku
Foto: Saša Pavlić

„ZLATNI LITVANAC“, ODLIČNI DESNI BEK, UŽIVA U NOVOM KLUBU

SKRASIO SE ZLATNI LITVANAC: Golubović našao raj u Kortrajku

Fudbal -

„Zlatni orlić“ iz Litvanije, Petar Golubović, na sjajnom je putu da potvrdi sve blistave epitete koji su se svojevremeno stavljali uz njegovo ime. Odlični defanzivac (24), poslednje četiri godine proveo je u Italiji, najpre kao član Rome, a zatim Pistojezea, Pize i Novare, da bi ovog leta promenio zemlju i zaigrao za belgijskog prvoligaša Kortrajk.

- Presrećan sam i ovog leta mi se desilo mnogo lepih stvari. Jako sam želeo da posle nekoliko sezona u Seriji B, odem u neki viši rang i kad je stigla ponuda Kortajka nisam se dvoumio. Uživam ovde od samog početka, klub je fenomenalno organizovan, uslovi su odlični, zemlja je prelepa, blizu su Francuska i Nemačka. Jednostavno nemam nikakve zamerke, a ono što je posebno važno je da sam od samog starta dobio poverenje trenera Glena De Beka i zauzeo mestou timu - ističe Petar Golubović, koji je sa omladinskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju u Litvaniji 2013.godine.

Debitovao je već u prvom kolu protiv najvećeg favorita Anderlehta i zgrabio mesto uz desnu aut liniju, u timu koji iz kola u kolo igra sve bolje.

- Raspored nam nije išao na ruku, posle Anderlehta, došao je Antverpen, pa Briž i nije bilo lako osvojiti bodove, a sa druge strane tim je još u formiranju jer prelazni rok nije završen pa se očekuju i nova pojačanja.. Prošlog vikenda uspeli smo da osvojimo sva tri boda protiv Šarlroa u gostima, tako da se malo lakše diše, a vidi se da kao ekipa rastemo iz meča u meč. Siguran sam da neće biti problema da izbegnemo opasnu zonu, uz malo sreće ni borba za Evropu nije nedostižna. Privikavanje na novu sredinu je išlo bez mnogo problema, jer je srpska kolonija u Belgiji veoma brojna.

- Najviše se u klubu družim sa Jovanom Stojanovićem, bivšim igračem Voždovca, ali vrlo često se vidimo i sa Nikolom Gulanom, Lukovićem, Damjancem koji nastupaju za Muskron. Čuo sam pre neki dan da ćemo dobiti još jedno pojačanje iz Srbije, jer se sprema dolazak Marka Poletanovića, bivšeg igrača Crvene zvezde i Vojvodine, koga takođe odlično poznajem iz mlađih reprezentativnih selekcija. Mnogo nas je više nego u Italiji i to mi stvarno prija, baš kao i sama belgijska liga. Na „čizmi“ se uglavnom pažnja posvećuje taktici, a ovde je mnogo fizički zahtevnije i igra se otvorenije. Za sada je sve zaista odlično, uživam u svakom danu i tek očekujem da napredujem u svakom smislu.

Ne žuri u „A“ tim Poziciju desnog beka Petar Golubović je uspešno pokrivao u svim mlađim selekcijama od U-17 do U-21, a nakon Prvenstva sveta u Rusiji i uoči predstojećeg takmičenja u Ligi Nacija, jasno je da je jedna od deficitarnih pozicija u timu Mladena Krstajića upravo uz desnu aut liniju. Rukavina je na zalasku karijere, a alternative se traže. - Ima vremena za sve, ja nigde u životu nisam žurio, sve je došlo tačno onako kako je trebalo da bude i u pravo vreme. Svestan sam da je potrebno da se prvo dokažem kvalitetnim igrama u belgijskom prvenstvu što i činim, a stručni štab će to sigurno ispratiti i vrednovati. Drago mi je da sada na scenu dolazi moja generacija, momci koji su osvojili zlato u Litvaniji i na Novom Zelandu, a ako budem zaslužio biće mesta i za mene – naglasio je Golubović, standardan prvotimac Kortrajka.

Autor:b Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track