SKANDAL U REPREZENTACIJI DANSKE: Fudbaleri odbili da igraju za svoju selekciju! Kvalifikacije igraju amateri i futsaleri!
Foto: Reuters

STRAŠNO

SKANDAL U REPREZENTACIJI DANSKE: Fudbaleri odbili da igraju za svoju selekciju! Kvalifikacije igraju amateri i futsaleri!

Fudbal -

Reprezentacija Danske u Trnavi na meč protiv Slovačke u Ligi nacija igraće sa futsalerima i amaterima jer su fudbaleri odlučili da štrajkuju zbog nesuglasica sa Savezom.

Do ovakve situacije došlo je zbog štrajka fudbalera koji su odbili da potpišu nove sponzorske ugovore, a što je od njih zahtevao Fudbalski savez ove zemlje.

Naime, fudbaleri nisu bili zadovoljni rasporedelom novca, ali i zbog činjenice da bi osim svojih individualnih ugovora sa pojedinim sponzorima treba sada da potpišu i sa konkurencijom.

Čelnici Saveza očekivali su da će igrači iz domaćeg prvenstva da se odazovu pozivu, ali su i od njih dobili negativan odgovor.

Ovo nije prvi slučaj u ovoj reprezetacije. Isto se dogodilo i prošle godine sa ženskom selekcijom koja je odbila da igra meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0, a savez je platio kaznu od 20.000 evra.

Danska sutra igra protiv Slovačke, a četiri dana kasnije protiv Velsa.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track