KOMANDUJE IZ ZATVORA I GLEDA SVAKU UTAKMICU UŽIVO: Vođa navijača Napolija je šef mafije od koga drhti i premijer Italije (VIDEO)
Foto: Printzscreen

strah i trepet

KOMANDUJE IZ ZATVORA I GLEDA SVAKU UTAKMICU UŽIVO: Vođa navijača Napolija je šef mafije od koga drhti i premijer Italije (VIDEO)

Fudbal -

Navijači Napolija u utorak od 21 sat stižu na Marakanu, da u Beogradu bodre svoj tim protiv Crvene zvezde na startu Lige šampiona.

Ultrasi tima iz Napulja važe za najopasnije i najozloglašenije u Italiji, a jedan od vođa je Đenaro de Tomazo, poznat kao "Đeni a' Karonja" (Đeni Svinja). Đeni je širio strah i trepet na Čizmi do pre godinu dana, ali je 2017. godine uhapšen u velikoj akciji Karabinjera protiv mafije i narko-bosova.

Vođa navijača Napolija bio je šef kriminalne bande i član Kamore, mafijaške organijacije Napulja koja kontroliše taj deo "Čizme", a i njegov otac Ćiro de Tomazo je u vrhu Kamorei pre tri godine je teško ranjen kada su ga napadači na skuteru izrešetali u centru Napulja.

Napoli pred gostovanje na Marakani čeka Fiorentinu, a kvota na keca je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Napoli - Fiorentina.

Đeni i u zatvoru ima veliku moć, odande vuče konce kada su u pitanju huligani Napolija i čuvena grupa "Mastifs" čiji je bio vođa. Upoznat je do detalja da dešavanjima u klubu, među prvima je saznao da će Anćeloti preuzeti klub posle odlaska Sarija u Čelsi, a u ćeliji putem interneta gleda utakmice Napolija.

Iako je u zatvoru satima razgovara i šalje poruke ljudima izvan. Imao je pet telefona u ćelji i čak godinu dana od zatvaranja je komandovao kriminalnom grupom, kao i navijačima. Nakon što je mesecima koristio mobilne telefone, policija je uspela da ga raskrinka i da mu ih oduzme, a zbog toga mu preti prebacivanje u drugi zatvor.

De Tomazu se trenutno sudi za šverc droge između Holandije, Italije, Španije i Južne Amerike, a tužilac je poslednjem ročištu zatražio kaznu zatvora od 20 godina.

Vođa navijača Napolija postao je poznat širom sveta nakon utakmice Arsenal - Napoli, kada su njegove slike istetoviranog tela i namrštene face obišle svet 2013. godine. Verovatno će svojim huliganima i dati instrukcije o ponašanju u Beogradu, a nije tajna da postoji respekt između navijača Napolija i Zvezde i da pojedine vođe Delija imaju kontakte sa liderima najjače navijačke grupe u Italiji.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track