ODE RAMBO U PESNIKE Legendarni Dejan Petković objavio knjigu s poezijom
Foto: Dado Đilas, Kurir

NOVA strast

ODE RAMBO U PESNIKE Legendarni Dejan Petković objavio knjigu s poezijom

Fudbal -

Bivši fudbalski as Dejan Petković, poznatiji u Srbiji pod nadimkom Rambo, objavio je u Brazilu, gde živi, svoju prvu zbirku pesama.

Zasad poeziju, izdatu na 46. rođendan, Rambo poklanja prijateljima, ali moguće je da uskoro završi i u knjižarama u slobodnoj prodaji.

- To je bio deo moje rođendanske proslave kojom sam želeo da obradujem svoje prijatelje. Ideja se spontano rodila tokom Svetskog prvenstva u Rusiji. Napisao sam 20 pesama i poklonio ih prijateljima - rekao je Petković.

Gledaoci u Brazilu mogli su da se uvere u Petkovićev poetski dar tokom analiza utakmica na SP u Rusiju koje je radio na najvećem sportskom kanalu Globo esporte. Strast za književnošću potiče od najranijeg detinjstva, a razvijalo se tokom tinejdžerskog doba. Tokom igračke karijere mnogo je čitao, a danas najviše voli dela ruskih pesnika i knjige sa istorijskom tematikom.

- Volim da se igram rečima, da stvaram rime, i nekad tako nešto izađe iz mene što nazovemo poezijom. Nemam ja dar za pisanje. Mislim da je to deo inspiracije koja se teško može uporediti sa nekim važnijim delima - kaže Rambo.

Rambo svoja dela stvara na tri jezika: srpskom, portugalskom i španskom, a samo pojedine pesme su bile motivisane fudbalom.

- Pisao sam pesme za svoje ćerke, prijatelje, fudbal... To su teme koje me inspirišu, koje imaju vrednost u mom životu.

Rambo nema u planu da izdaje drugu knjigu, ali ostavlja mogućnost da novi stihovi budu odštampani ako se njegovom okruženju budu dopali.

Hofenhajm - Dortmund

Kad se pomenu Hofenhajm i Dortmund, prva asocijacija su golovi, a kvota na GG3+ je 1,72. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Hofenhajm - Dortmund.

Kurir sport/Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track