DRAMA HRVATSKOG FUDBALERA: Porodica više ne može da mi pomogne! (VIDEO)
Foto: Profimedia

ZABRINUT

DRAMA HRVATSKOG FUDBALERA: Porodica više ne može da mi pomogne! (VIDEO)

Fudbal -

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Hrvatske Ivan Klasnić prolazi kroz pravi pakao. Njemu je 2005. godine otkriven problem sa radom bubrega koji su morali da se transplantuju, tada je sve krenulo nizbrdo.

Iza bivšeg napadača Verdera i Boltona su tri transplantacije bubrega, od kojih je prva obavljena 2005. godine. Tada je dobio ovaj organ od majke, ali je presađivanje bilo neuspešno. Ista je situacija bila i sa bubregom koji je dobio od oca.

Prošle godine mu je bubreg presađen od osobe sa kojom nije u rodbinskoj vezi i Klasnić i dalje nije potpuno zdrav, već je sve mnogo neizvesnosti.

- Koliko će ovaj bubreg izdržati, samo nebo zna. Jedno je sigurno, niko mi iz porodice više ne može pomoći - iskreno je poručio Klasnić za nemački "Velt".

Na početku fudbalske karijere Klasnić je igrao u lokalnom St. Pauliju u Drugoj Bundesligi. U Verder iz Bremena prelazi 2001. godine, ali u prvoj ekipi ostavlja dublji trag tek posle dve godine zbog teške ozlede kolena, koja ga je udaljila s terena.

Jedan je od najvećih nada hrvatske reprezentacije, pogotovo nakon odlaska Dada Prša. Iako je u bremenskom Verderu stekao status golgetera, u reprezentaciji je dugo vremena bio u drugom planu. Posle prijateljske utakmice u Bazelu, kada je Klasnić postigao gol protiv Argentine, te Austrije pre Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. izgledalo je da će i u reprezentaciji početi sa postizanjem golova kao i u klubu, ali, to se ipak još nije dogodilo.

U Verderu je uz Miroslava Klosea u sezoni 2005/06. bio ključni napadač, a vrednost mu se procenjuje na 12 miliona evra, te je postao najskuplji hrvatski fudbaler do 2007. do kada mu je važio ugovor sa Verderom.

Za reprezentaciju je debitovao u Splitu 18. februara 2004. godine u utakmici protiv Nemačke, a do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. odigrao je 23 utakmice te postigao sedam golova.

Liverpul - Sautempton

Perfektni Liverpul čeka Sautempton. Pariskim Svecima je dao tri gola, a koliko će ovim s juga Engleske? Kvota na 1&4+ je 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Sautempton.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track