Najnovije vesti

LUKA MODRIĆ MORA U ZATVOR: Najbolji igrač Mundijala priznao da je utajio porez, poslove mu vodila žena
Foto: Reuters

teški dani za hrvatskog asa

LUKA MODRIĆ MORA U ZATVOR: Najbolji igrač Mundijala priznao da je utajio porez, poslove mu vodila žena

Fudbal

Hrvatski fudbaler Luka Modrić sklopio je sporazum sa španskim Državnim tužilaštvom prema kom u potpunosti priznaje krivicu za optužbe koje mu Poreska uprava stavlja na teret.

Time je prihvatio kaznu od osam meseci zatvora za dva dela poreskee prevare, kojima je španski državni budžet oštetio za 870.728 evra. To je napravio tako što je honorare od marketinških prava primao preko računa firme koju je otvorio u Luksemburgu upravo kako bi izbegao plaćanje poreza u Španiji, pišu španski mediji.

Iako će Modrićeva kazna zatvora formalno biti bezuslovna, on neće ići na izdržavanje kazne. Naime, prema španskom zakonu kazne manje od dve godine koje su dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uslovno.

Realovu hrvatsku zvezdu u kršenju španskog zakona ulovila je tamošnja Poreska uprava, koja je utvrdila da je utajio 290.990 evra prihoda u 2013. i 579.738 evra prihoda u 2014. tako što je koristio firmu iz Luksemburga nazvanu Ivano, prema njegovom sinu, koju mu vodi supruga Vanja Bosnić.

Modrić će prema sporazumu o priznanju krivice platiti 40 posto iznosa koji je utajio, što iznosi 348.291 evra i poput ostalih fudbalera koji su na ovaj način kršili zakon dosuđenu zatvorsku kaznu zameniti novčanom. Pri tome svaki dan zatvora vredi 250 evra. Modrić će tako na pomenuti iznos dodati još 60 hiljada evra.

Osim ovih 408 hiljada evra u sklopu nagodbe, Modrić je već platio milion evra početkom postupka.

Brajton - Totenhem

Tri poraza u nizu ima Totenhem, i to je mnogo za ovakav tim. A dvojka protiv Brajtona nosi kvotu 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brajton - Totenhem.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...