BRITANCI SE KLANJAJU NEMANJI MATIĆU: Srbin je heroj i u Engleskoj! Ne troši pare na skupe automobile, već pomaže ljudima u nevolji
Foto: Profimedia

LJUDSKA GROMADA

BRITANCI SE KLANJAJU NEMANJI MATIĆU: Srbin je heroj i u Engleskoj! Ne troši pare na skupe automobile, već pomaže ljudima u nevolji

Fudbal -

Nemanja Matić je heroj Srbije! Međutim, srpskom reprezentativcu i fudbaleru Mančester junajteda se klanjaju i Englezi.

Dobar glas daleko se čuje. Kada je Kurir objavio da je Matić donirao 71.000 evra, koliko je nedostajalo da četvorogodišnji Dušan Todorović ode na lečenje u Barselonu, vest je za tili čas obišla svet.

Srbija se digla na noge da pomogne Dukiju, koji boluje od karcinoma neoblasma. Hiljade građana se tada uključilo u prikupljanje neophodnih sredstava, da bi na kraju u poslednjem trenutku anonimni dinator dodao 71.000 evra, koliko je falilo do neophodnih 200.000.

Matić je želeo da ostane anoniman, ali nije uspeo.

Ostrvski mediji veličaju Nemanju Matića, koji se, kako navode, razlikuje od većine vrhunskih fudbalera, koji zarađuju mnogo. Nije bahat, ne razmeće se novcem, ne kupuje skupe automobile, ali kada je nekome potrebna pomoć, on je prvi u redu.

"Matić je legenda u Srbiji. U mestu odakle je rodom pomaže svima, ljudima plaća dugove i čini mnogo toga humanog. Zato poslednji u nizu njegovih humanitarnih gestova nije iznenadio nikog", navode britanski mediji.

Drugi mediji pišu:

"Opšte je poznato da je Nemanja Matić dobročinitelj. Uprkos tome, on je želeo da ostane anoniman kada je za lečenje malog Dušana donirao više od 70.000 evra. Međutim, javnost je saznala o kome se radi".

Nemanji se klanjaju svi...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track