DINO RAĐA O BURNOJ MLADOSTI: Divac i ja umalo da izginemo u "jugu"
Foto: Vladimir Šporčić

Centarski tandem koji je harao svetom

DINO RAĐA O BURNOJ MLADOSTI: Divac i ja umalo da izginemo u "jugu"

Košarka -

Nekadašnji hrvatski košarkaš prisetio se zanimljivih događaja koje je proživeo odrastajući sa srpskim asom.

Nekadašnji hrvatski košarkaš Dino Rađa, odnedavno član Kuće slavnih, istakao je kako na istom mestu moraju biti Toni Kukoč i Vlade Divac, a onda se prisetio nekih anegdota u kojima su on i srpski as glavni akteri.

- Vlade Divac. Od prvih kontrolnih okupljanja perspektivnih igrača pod vođstvom Rusmira Halilovića kliknuli smo on i ja, a tako je ostalo do danas. Uvek mi je bio neko merilo od koga moram biti bolji i zbog njega sam, između ostalog, sam sebe gurao napred - napisao je Rađa na Fejsbuku, pa nastavio: - Nekoliko naših pizdarija. Prvi je među nama imao auto. Famozni "jugo 45".

foto: Jugmedia

Jednom smo nas dvojica od 18-19 godina kasnili na pripreme u Pirot. Auto škripi da popizdiš i ja ga pitam šta je, a on kaže da nema pojma. Vozimo se tako nekoliko sati do Pirota i ja ga nagovorim da ode u neki servis da neko to pogleda. Dođe majstor do nas i kaže: "Vi niste normalni. Paknovi uopšte ne postoje. Direktno gvožđe na gvožđe. Mogli ste poginuti." A šta smo mi znali tada?

foto: Profimedia

Otkrio je Rađa i još jednu priču sa priprema na Staroj planini: - Nakon ručka ode on u WC i zapali cigaru. Ja nešto čitam na krevetu i uleti Pešić u kontrolu. Pita, ljut kao pas: "Ko puši ovde?" Očekivao je valjda: "Nisam ja, nisam ja." Ovaj iz WC viče: "Ja sam." Pešić, valjda šokiran, okrene se, ode i nikad nije spomenuo ni slovo. Diki fala na svemu. Uživao sam da igramo zajedno i zbog tebe sam bio bolji igrač.

Znali smo se u dušu - Dolaskom u Partizan nastaju legendarni dueli s nama u Splitu. Inače je uvek bio veliko dete i samo su mu zajebancije bile na pameti. Proveli smo na pripremama mesece i mesece svake godine. Od 1986. do 1991. više sam s njim vremena proveo nego sa svojima kod kuće. Slagali smo se na terenu i van njega. Famozni Bormio, briljirali smo u finalu. U stvari, sve što smo igrali zajedno bilo je vrh. Znali smo se u dušu. Jedan skače, a drugi trči. U kombinaciji s Tonijem i Draženom, nazakucavali smo se do mile volje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track