PARTIZAN STREPEO PROTIV SRPSKOLIGAŠA: Crno-beli vodili, pa se odbranili protiv Kolubare (VIDEO)
Foto: Partizan.rs

KUP SRBIJE

PARTIZAN STREPEO PROTIV SRPSKOLIGAŠA: Crno-beli vodili, pa se odbranili protiv Kolubare (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su u duelu šesnaestine finala kao gosti savladali Kolubaru iz Lazarevca 2:1 (1:0).

Golove za pobednika postigli su Nikolić u 19. i Đerlek u 49. minutu, dok je nadu Kolubari vratio Matijević u 76. minutu.

Partizan je od samog starta utakmice preuzeo kontrolu igre i inicijativu, ali je ritam bio prilično spor. Prvo polupriliku imao je Urošević, ali je loše zahvatio loptu glavom nakon centaršuta Vulićevića.

Partizan je poveo u 19. minutu. Centrirao je Urošević sa leve strane, a Nemanja Nikolić je u petercu primirio loptu i uputio je ka golu. Ona je na putu zakačila defanzivca Kolubara, ali je odskakutala u mrežu.

Do kraja prvog dela valja istaći pokušaj Kosovića u 25. minuitu, koji je nekako ukrotio golman Tanasijević.

Partizan je udvostručio prednost u četvrtom minutu nastavka. Drugi pogodak za crno-bele postigao je Armin Đerlek nakon odličnog pasa Slobodana Uroševića. Mladi fudbaler je manirom iskusnog igrača savladao Tanasijevića.

Činilo se da Partizan ima potpunu kontrolu meča, ali je Kolubara uspela da se vrati u igru 16 minuta pre kraja susreta, kada je Matijević sjajnim udarcem iz daljine matirao Kljajića.

Kolubara je zapretila u 86. minutu, kada je nakon auta Baranina, lopta stigla do jednog fudbalera domaćih koji je šutirao sa 16-17 metara, ali je Kljajić zaustavio njegov udarac.

Strateg Partizana Zoran Mirković je rekao:

"Delimično sam zadovolčjan igro. Jer je očekivano da su igrači ispražnjeni i fizički i emotivno posle utakmice u nedelju. Očekivali smo jedan ovakav meč. "

Trener Kolubare Dragan Grčić je istakao:

"Očekivao sam ovakav meč. Mislim da smo nadmašili mogućnosti ovog časa. Bilo je mnogo motiva, pune tribine. Mislim da nismo razočarali."

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj meča

88. minut . Dobra kombinacija Kosovića i Nikolića, ali interveniše na vreme Tanasijević

83. minut - Lepa akcija Partizana, ali je pokušaj Nikolića izblokiran

76. minut - GOOOOOOOL 1:2 Matijević! Fudbaler Kolubare tek što je kročio na teren, iskoristio je priliku i sa 18 metara pogodio donji ugao Kljajićevog gola

73. minut - Ništa se bitno ne događa na terenu, Partizan kontroliše situaciju, ima dva gola prednosti i rutinski privodi utakmicu kraju.

67. minut - Nezgodan kontakt Kljajića i neopreznog napadača Kolubare Stevanovića

65. minut - Nešto se mirnije igra. Kao da je drugi gol na meču, umrtvio igru

57. minut - Solidan pokušaj Miletića i intervencija golmana Kolubare

49. minut - GOOOL 0:2 Đerlek! Ilić je uposlio Uroševića, a ovaj video da Đerlek natrčava! Igrač Partizana je bio veoma precizan

47. minut - Dobar prodor Uroševića, ali loptu kod stative niko nije smestio u mrežu

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj poluvremena

43. minut - Saša Ilić je uposlio Vulićevića po desnoj strani, usledio je centaršut po zemlji, Baranin je izbacio loptu u aut

33. minut - Odlična pozicija iz slobodnog udarca za Partizan, na nekih 17-18 metara od gola, ali je Urošević šutirao preko gola

31. minut - Kolubara je izvela prvi korner, ali je Kljajić lako ukrotio loptu koja je ubačena u peterac.

26. minut - Čadikovski je šutirao, ali nije bilo opasnosti po gol Partizana

25. minut - Udarac Kosovića iz daljine i dobra intervencija golmana domaćih

24. minut - Kolubara se posle gola malo otvorila

19. minut - GOOOOL 0:1 Nikolić! Urošević je centrirao, a Nikolić se najbolje snašao u kaznenom prostoru olubare i uz malo sreće zatresao mrežu

13. minut - Urošević je pokušao glavom posle ubacivanja lopte Vulićevića, ali je lopta otišla pored gola

8. minut - Partizan ima inicijativu, ali bez prilika za gol

1. minut - Utakmica je počela

Tok meča

SASTAVI:

Kolubara: Tanasijević – Jeličić, Baranin, Cvetković, Cmiljanović – Dabić, Kaličanin, Zolnajić, Kočić – Čadikovski, Stojanović. Trener: Dragan Grčić

Partizan: Kljajić – Vulićević, N. R. Miletić, Ostojić, Urošević – Kosović, Smiljanić – Đerlek, Ilić, Ivanović – Nikolić. Trener: Zoran Mirković.

Izabranici Zorana Mirkovića odbranu titulu počinju u Lazarevcu i veliki sa favoriti da obezbede prolaz u narednu fazu.

Partizan meč dočekuje posle kontroverznog remija sa Crvenom zvezdom u Superligi Srbije i videćemo da li su igrači preboleli rane iz derbija.

"Mi smo Partizan. Jednostavno, to je igračima posao, obaveza. Ovo jeste put kojim treba da idemo, ali sam svestan da nismo u sedlu kako treba. Ne sme doći do opuštanja, ni jednog jedinog momenta", istakao je Mirković pred meč sa Kolubarom.

bata mirković
bata mirkovićfoto: Starsport

Partizan kopa u Lazarevcu

Najzanimljiviji meč šesnaestine finala Kupa Srbije igra se u Lazarevcu, gde će Kolubara dočekati Partizan!

Nema pauze u srpskom fudbalu posle burnih dešavanja na večitom derbiju - već danas zakotrljaće se lopta na terenima širom naše zemlje. U okviru najmasovnijeg takmičenja klubovi iz nižih rangova pokušaće da pomrse račune favoritima. Osim meča u Lazarevcu, zanimljivo će biti i u Nišu, gde Radničkom gostuje prvoligaš - Bežanija.

Dva kluba iz Lučana učestvuju u ovoj rundi! LFK Mladost dočekuje Spartak, dok superligaš iz grada na Bjelici gostuje Proleteru u Novom Sadu. Branilac trofeja je Partizan, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao upravo Mladost iz Lučana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track