Najnovije vesti

TUŽAN DAN ZA GROBARE: Premunuo legendarni golman Partizana Blagoja Istatov (VIDEO)
Foto: Partizan Rs

odlazak legende juga

TUŽAN DAN ZA GROBARE: Premunuo legendarni golman Partizana Blagoja Istatov (VIDEO)

Fudbal

Iz Makedonije je stigla tužna vest da je u 72. godini preminuo nekadašnji golman Partizana Blagoja Istatov.

Istatov je rođen u Strumici 5. maja 1947. godine, gde je i započeo karijeru golmana u mlađim selekcijama Belasice. Posle nekoliko godina u Strumici, prelazi u tadašnjeg drugoligaša SFR Jugoslavije Pobedu iz Prilepa, gde boravi od 1968 do 1973. i postaje golman vrhunskog ranga. Tu su ga zapazili i skauti Partizana, pa je te 1973. prešao među crno-bele fudbalere, gde brani naredne tri godine. Blagoje je sam isticao da su mu to tri najlepše godine u karijeri, iako je imao promenljivu sreću na golu, kao i većina golmana uostalom.

 

Iz Partizana odlazi u holandski Utreht 1976. gde praktično i završava karijeru, iako je posle branio za svoju dušu u nekim nižerazrednim klubovima. U Holandiji je boravio zajedno sa Blagojem Paunovićem, koji mu je postao kum za vreme boravka u Partizanu. Od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio se u prijateljskom meču Belasica – Partizan.

 

 

U dresu Partizana branio je mrežu na 130 mečeva, a sa Partizanom je osvojio i jednu titulu šampiona u sezoni 1975/76.

 

 

Istatov je bio čovek izvanrednih ljudskih kvaliteta, veliki Partizanovac i svih ovih godina od završetka karijere održavao je kontakte sa Partizanom, dolazio često na stadion da gleda utakmice Partizana, iako je živeo u Strumici i na Dojranu, gde je veoma uspešno razvio hotelijerski biznis. Često su naše mlađe selekcije i Teleoptik išli na pripreme na Dojransko jezero, a srce mu je uvek bilo puno jer njegov Partizan dolazi u goste.

 

 

Pored biznisa, jedno vreme se bavio i trenerskim poslom kao trener golmana u reprezentaciji Makedonije, Vardaru i još nekim klubovima.


Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

 

Kurir sport 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...