REVIJA EVROGOLOVA NA MARAKANI PRIPALA ZVEZDI: Crveno-beli savladali Mladost pred put u Pariz (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga

REVIJA EVROGOLOVA NA MARAKANI PRIPALA ZVEZDI: Crveno-beli savladali Mladost pred put u Pariz (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Mladosti iz Lučana rezultatom 2:1 (0:0), u okviru 10. kola Superlige Srbije.

Zvezda je upisala devetu pobedu od početka šampionata i prva je na tabeli sa 28 bodova, dok je Mladost peta sa deset bodova manje.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, crveno-beli su poveli na početku drugog, u 50. minutu. Strelac je bio Kafu iz jedanaesterca. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Stefan Hajdin.

Mladost se nije predavala i stigla je do izjednačenja u 65. minutu kada je mrežu Zvezde sjajnim udarcem pogodio Marko Jevremović.

Radost Mladosti nije dugo trajala, pošto je samo tri minuta kasnije Zvezda ponovo stigla do prednosti, a strelac je bio Branko Jovičić za konačnih 2:1.

Zvezda u sredu gostuje Pari Sen Žermenu u drugom kolu Lige šampiona, a u narednom kolu domaćeg šampionata ide u goste Zemunu, dok Mladost dočekuje Radnički Niš.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

85. minut - Odita ulazi u igru umesto Jevremovića, strelca gola za Mladost.

85. minut - Iz igre izlazi Kafu, u igru ulazi Čaušić.

foto: Starsport©

82. minut - Nova odlična šansa za Kafu, ali se Brazilac spetljao u odsudnom trenutku.

73. minut - STATIVA! Posle bravure Simića, okrenuo se i šutnuo, lopta je prošla pored golmana Lučana, ali je stativa spasila goste. Malo je falilo Simiću da odlčnu partiju kruniše golom.

foto: Starsport©

68. minut - GOOOOL - Jovičić! Odbila se lopta na ivicu šesnaesterca, dočekao je Branko i iz poluvoleja rapsalio pod prečku Mladosti.

foto: Starsport

67. minut ŠANSA! Odlična prilika za Kafua, probio je Marin po desnoj strani, gurnuo za Kafua, ali je Rosić uspešno odrbranio svoj gol.

65. minut - GOOOOL - JEVREMOVIĆ! Prvi nastup za Mladost u Superligi i pri gol za Lučane. Opalio je iz sve snage i pogodio pod prečku gola Borjana.

63. minut - Odlična prilika za Hajdina. Lopta mu se odbila na ivcu peterca, opalio je iz prve Hajdin špicem, ali lopta je prošla koji milimetar pored leve stative gostiju.

60. minut - Iz igre izlaze Jovančić i Ebislio, u igru ulaze Marin i Krstičić.

54. minut - Iz igre izlazi Jovan Markoski, u igru ulazi Simić.

51. minut - GOOOOOL - Kafu! pogađa sa bele tačke i donosi prednost crveno-belima. Posle faula nad Hajdinom sudija je odmah pokazao na belu tačku, a najstrožu kaznu je veoma sigurno izveo Džonatan Kafu.

foto: Starsport

50. minut - PENAL!

foto: Starsport

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završen je prvi deo igre.

38. minut - Pokušao je Ebisilio iz slobodnog udarca sa nekih 20 meatara, ali je golman mladosti predvideo šut, pa je lako sačuvao svoj gol.

foto: Starsport©

33. minut - Gosti su odlučili da promene sistem igre i postave bunker.

29. minut - Odlična prilika za Zvezdu. Pokušao je Simić iz poluvoleja sa ivice peterca, ali nije lepo zahvatio loptu.

18. minut - Odlična prilika za Lučane. Pokušao je Markovski iz voleja posle prodora Jovanovića, ali nije lopta upsela da pogodi mrežu. Borjan je ostao nepomičan.

foto: Starsport©

12. minut - Simić je postigao gol, ali pogodak je poništen zbog ofsajda.

11. minut - Nova šansa za goste. Posle prekida pokušao je glavom Tumbasević, ali je lopta prošla pored stative gola Bojrana.

foto: Starsport©

6. minut - Prva prilika za Mladost. Pokušao je Jevremović, ali je Borjan bio na mestu.

1. minut - Utakmica je počela!

Početak utakmice kasno zbog tehničkih problema!

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Hajdin - Jovančić, Jovičić - Kafu, Ebisilio, Simić - Pavkov.

Klupa: Popović, Krstičić, Marin, Čaušić, Stojković, Ben, Jevtović

MLADOST LUČANI (4-1-4-1): Rosić - Jevremović, Sinđić, Milošević, Andrić - Pejović - Jovanović, Pešić, Tumbasević, Pavlović - Markoski.

Klupa: Zečević, Dimić, Golubović, Odita, Obrenović, Mihajlović, Ristić

Domaćini u ovaj meč ulaze kao jedini neporaženi tim, ali nema sumnje da ih čeka snažan otpor izuzetno neugodnih Lučanaca koji se nalaze u odličnoj formi.

Domaćini su sjajno započeli sezonu, zadovoljni su rezultatima, ali gust i težak raspored bez sumnje otežava posao stručnom štabu u pripremi utakmica. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je tom prilikom naglasio da su Lučanci izuzetno kvalitetan i ambiciozan kolektiv sa iskusnim šefom struke:

’’U goste nam dolazi jako dobra ekipa čiji se kontinuitet vidi po dobrim rezultatima. Mladost je pre dve godine izborila učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle je došla do finala Kupa Srbije. I ove sezone ima velike ambicije u domaćim takmičenjima i sazrela je za velike domete. Ekipa iz Lučana ima trenera Nenada Milovanovića sa najdužim stažom u domaćem prvenstvu i jasno se vidi pečat njegove filozofije, jer uvek zna šta hoće. Nikada nam nije bilo lako protiv Mladosti, ni u Lučanima, ni ovde.’’

On je naglasio da je prvenstvo apsolutni prioritet i da se sva razmišljanja o Ligi šampiona i duelu u Parizu maksimalno potiskuju:

’’Ne možemo da mislimo na PSŽ, potiskujemo to. Jednostavno ne smemo tako da razmišljamo, ali ne možemo ni potpuno da se isključimo. Igrači dobro znaju da nam je prvenstvo apsolutni prioritet i to stalno potenciramo kroz razgovore i psihološku pripremu. Jako nam je bitan duel sa ekipom Mladosti, a nemamo ni mnogo vremena onda posle da razmišljamo o PSŽ-u. Nije dobro preskakati korake, jer onda ne radite stvari kako bi trebalo, i zato pozivam navijače na Marakanu da nas podrže u što većem broju.’’

Šef struke crveno-belih je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji koja je daleko od dobre:

’’Vujadin Savić je u četvrtak odradio prvi trening i počinje polako da ulazi u ritam. Takve povrede kao što je njegova iziskuju vreme, a mi sve imamo samo vreme nemamo. Nikola Stojiljković je počeo da povećava obim treninga, Nenad Krstičić je imao problema i takođe je u četvrtak lagano trenirao, Ričmond Boaći je povređen posle derbija, a imamo malih problema i sa Milanom Rodićem. Boga molim da me ne iznenadi još neka loša vest danas na treningu, ali to je sve normalno kao sastavni deo igre.’’

Meč 10.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Mladosti igra se danas, u subotu 29.septembra 2018.godine, sa početkom u 20:30 časova.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track