PRVI PUT POSLE ODLASKA SA MARAKANE Luka Adžić:  Vratiću se, nisam završio  posao u Crvenoj zvezdi!
Foto: Dragana Udovičić

intervju

PRVI PUT POSLE ODLASKA SA MARAKANE Luka Adžić: Vratiću se, nisam završio posao u Crvenoj zvezdi!

Fudbal -

Fudbaler Anderlehta priča za Kurir o tome koliko je povređen bio kada je napuštao crveno-bele, kako se nosi sa kritikama belgijskih novinara i koliko je težak surovi profesionalizam u Briselu

Letošnji odlazak Luke Adžića iz Crvene zvezde u Anderleht za 800.000 evra nije bio po volji navijača. Tihi sukob između igrača i uprave kulminirao je na svečanoj dodeli medalja i šampionskog pehara, kada mu je jedan deo simpatizera zviždao. Prvi put po odlasku sa Marakane, ekskluzivno za Kurir, Luka Adžić priča o tome koliko mu je teško pao takav ispraćaj, ali i o novom životu u Briselu i teškim danima u Anderlehtu.

Ako mislite da brodolom u Parizu neće ostaviti posledice po Zvezdu, izaberite dvojku s kvotom 1,22, a ako niste saglasni, tu je dupla šansa 1X s kvotom 3,80! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zemun - Crvena zvezda.

Zašto si tokom leta napustio Crvenu zvezdu, kada se očekivalo da ostaneš i budeš deo novog tima?

- Nije bilo baš tako kako je predstavljeno u javnosti. Meni su čelnici kluba u startu rekli da neće biti mesta za mene. Bio sam toga svestan i morao sam da gledam sebe. Zato sam odlučio da odem, jer nisam želeo da sedim na klupi. Pa, pogledajte Dejana Joveljića, Zvezdino je dete, a nije ni blizu prvog tima, a kamoli startne postave - počeo je razgovor za Kurir Luka Adžić.

Koliko su ti teško pali zvižduci pri dodeli medalja i šampionske titule?

- Krivo mi je što sam otišao na takav način. Mnogim ljudima je pogrešno preneto, sve ono što je bilo vezano za mene i klub. Mogao sam sve to da izbegnem, odnosno da u svlačionici primim medalju, ali nisam hteo. Borio sam se za tu titulu i medalju i želeo sam da je uzmem sa saigračima. Svakog mogu da pogledam u oči, a većina njih iz uprave mene ne može. Nisam kriv i opet bih isto uradio.

foto: Printscreen

Zašto je moralo sve tako da se završi?

- Ne znam. Ja sam Zvezdino dete, ali klub jednostavno nije imao sluha za mene. Lepo su pričali o meni u medijima, ali samo pričali... U stvarnosti, nije bilo tako. Jednog dana ću se vratiti u Crvenu zvezdu. Nisam završio ono što sam hteo. Da budem starter i vođa na terenu!

Kako ti je u Anderlehtu?

- U startu sam bio u zaostatku za ekipom, jer sam imao povredu sezamske kosti u stopalu. Anderleht je kao Zvezda, start nije bio najbolji, usledili su porazi i normalno je da smo pod pritiskom javnosti.

Da li ti smeta što su te belgijski novinari uzeli na zub?

- Mene su stavili u prvi plan, jer su dosta očekivali. Ali, voleo bih da sude o meni tek kada dobijem šansu. Ne nerviram se zbog toga, kritike su sastavni deo sporta. Strpljiv sam, čekam priliku da im svima pokažem koliko mogu.

foto: Privatna Arhiva

Razlike između Zvezde i Anderlehta, odnosno Beograda i Brisela?

- Nebo i zemlja! Ovde je sve surovi profesionalizam, fudbal je kao posao. Beograd je moj grad, pun akcije, Brisel je miran, mentalitet ljudi drugačiji.

Kako se hraniš, da li negde izlaziš?

- Uglavnom odlazim u restorane ili jedem u klubu. Slab sam u kuhinji, ne umem baš sam da spremam jela. Dosta mi znači kad dođu otac i majka, prijatelji... Ali, uglavnom sam sam. Bio sam toga svestan kada sam odlazio iz Beograd i ko zna zašto je to dobro - zaključio je Luka Adžić.

O reprezentaciji

Đorović veruje igračima

Kakve su ambicije mlade reprezentacije? - Selektor Đorović ima veliko poverenje u igrače, posebno u nas nekoliko koji nisu standardni u svojim ekipama. Verujem da ćemo se plasirati na EP u Italiji, a želja nam je da napravimo rezultat i da odemo na Olimpijske igre - jasan je Adžić.

Navijač na tribini Dva sata vozio za Pariz

Navijao si za Zvezdu u Parizu, protiv PSŽ. Kako si video utakmicu? - Crvena zvezda je napravila veliku stvar plasmanom Ligu šampiona! To je neverovatan uspeh. Žao mi je zbog onoga što im se desilo u Parizu. PSŽ možda nema najbolji tim na svetu, ali svakako imamo pojedinačno najbolje igrače. Dva sata sam vozio iz Brisela u Pariz i srećan sam što sam bio uz moju Zvezdu - poručio je Adžić.

20 godina ima Luka Adžić

14 godina je proveo u Zvezdi

33 utakmice odigrao za prvi tim

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track