SRBIN MU UTERAO STRAH U KOSTI: Čeh Petržela se tresao zbog Bine Revolveraša (VIDEO)
Foto: Dado Đilas/Printscreen

Rusi otkrili tajnu čuvenog češkog trenera

SRBIN MU UTERAO STRAH U KOSTI: Čeh Petržela se tresao zbog Bine Revolveraša (VIDEO)

Fudbal -

Vlastimil Petržela, bivši trener Zenita i praške Slavije, prisetio se svoje saradnje sa Srbinom Dragišom Binićem, koji je dolazio naoružan na treninge

Ruski portal "Delavoj Peterburg" u svojoj reportaži o Vlastimili Petrželi, bivšem treneru Zenita iz Sankt Peterburga, dotakao se i srpskog asa Dragiše Binića sa kojim je češki trener radio u praškoj Slaviji početkom devedestih godina.

Arsenal je ušao u formu, a da li će Jokanović i Mitrović uspeti da ga zaustave? Ako verujete da hoće, kvota na duplu šansu 1X je 2,24. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam - Arsenal.

Petržela se poverio Rusima svojevremeno da je kao mladi stručnjak u Slaviji imao problem sa ruskim fudbalerom Vladimirom Tatarčukom zbog pijanstava i Srbinom, koji je na treninge dolazio naoružan pištoljem.

Na skoro tri decenije vremenske distance od igračkih dana u Slaviji, Binić se priseća saradnje sa Petrželom.

- Siguran sam da mu nisam ostao u lošem sećanju, to novinari izmišljaju. Pa bio sam prvi stranac u istoriji Slavije, najbolji i najiskusniji igrač tog tima, tek došao posle osvajanja titule u Bariju sa Crvenom zvezdom. Oko mene je rasla plejada budućih velikih fudbalera Pavel Kuka, Radek Bejbl, Patrik Berger,

Vladimir Šmicer, svi oni su u mene gledali kao u boga. Igrali smo najlepši fudbal, šteta što nije potrajalo!

Sve je, što se Binića i Slavije tiče, završeno razdvajanjem Češke i Slovačke, a ne zbog pištolja i odnosa sa Petrželom.

- Otišao sam jer je liga postala slaba kada se raspala država. A pištolj sam nosio, to je tačno. Imao sam urednu dozvolu za njega od čeških vlasti. Tada smo mi iz Jugoslavije bili u svemu odličan primer za Čehe koji su dugo živeli pod SSSR, situacija se kasnije okrenula u njihovu korist - prisetio se Binić.

Pogledajte kako se Petržela zbog Bine hvatao za glavu.

Petržela oterao Srbe iz Zenita

Portal prenosi da je Petržela, uplašen od iskustva sa Binićem, primorao upravu Zenita 2002. godine da se odrekne svih srpskih fudbalera (Predrag Ranđelović i Vladimir Mudrinić), ali su oni insistirali da sačuvaju Milana Vješticu i uspeli su u tome. - Ma, lažu to sigurno. Ko se još odriče igrača zbog pasoša? Moguće da mu oni nisu igrački odgovarali, da mu se nisu taktički uklapali, a ne zbog toga što su Srbi - tvrdi Binić.

Lična karta

Dragiša Binić Rođen: 20. oktobar 1961. godine. Visina: 185 cm Pozicija: Napadač. Klubovi: Napredak, Radnički Niš, Crvena zvezda, Brest, Levante, Crvena zvezda, Slavija, APOEL, Nagoja. Reprezentacija: Jugoslavija 3 meča/1 gol

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track