NIJE OBIČNA UTAKMICA

ZA SELEKTORA SRBIJE JE MEČ SA CRNOM GOROM VIŠE OD IGRE Krstajić: Ma kakav visoki rizik! U Podgorici se osećam kao kod kuće (KURIR TV)

Fudbal -

Selektor Srbije Mladen Krstajić priznao je da mu utakmica sa Crnom Gorom predstavlja više od običnog takmičarskog duela.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Podgorice - Miloša Bjelinića

"Orlovi" sa "sokolovima" igraju u okviru Lige nacija u četvrtak (20.45) u Podgorici.

Krstajić će za direktnog rivala imati nekadašnjeg učitelja, jer je selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković bio njegov trener u Partizanu.

"Drago mi je da se nalazimo na ovom mestu i čeka nas veliki meč. Stojim pri onome što sam već rekao, Tumba je veliki trener i mogu reći da sam najviše napredovao u saradnji sa njim. Ako me iznenadi, to nista nije novo u fudbalu i sportu", počeo je Krstajić.

On je prokomentarisao objavu Nemanje Matića na "Instagramu", a onda dodao da bi žarko želeo da prođe obraćanje medijima bez nefudbalskih pitanja.

"Živim za taj dan. To mi se još nije desilo, nadam se da hoće nakon ove dve utakmice sa Crnom Gorom i Rumunijom. Kako je meni, to znam samo ja i moja porodica. Lično ja stojim iza rezultata i svega što se dešava u nacionalnom timu".

Aleksandar Mitrović, prvi srpski napadač, nedavno je izjavio da bi voleo da reprezentacija igra sa dvojicom špiceva. Krstajić je o tome govorio dok je na konferenciji za medije sedeo upravo pored fudbalera Fulama.

"Imamo dva vrhunska napadača Mitrovića i Prijovića koji dobro rade. Ostaviću tu odluku za sutra, a jedna od opcija je da sutra obojica počnu."

Za Krstajića je ovo više od igre.

"Ovaj meč je važan kao i svaki drugi. Međutim ipak je ovaj duel možda malo bitniji. Iz mog ugla, očeva porodica je iz Crne Gore, ja sam u Srbiji, rođen u Bosni. Mnogi ljudi imaju takve priče i ovo nije običan meč, već duel dve bratske zemlje. Ni na kraj pameti mi nije da li je ili nije meč visokog rizika. To je suludo. Osećam se kao kod kuće i očekujem spektakl. Rezultatski je bitna koliko i svaka druga".

Upitan da li je pritisak na Srbiji, jer je kao učesnik Mundijala u Rusiji bolje kotirana, Mladen Krstajić je odgovorio:

"Svaku utakmicu gledamo za sebe. Dva teška gostovanja nas čekaju. Cilj je prvi plasman i videćemo šta će se desiti. Cilj je da damo maksimum, verujem da će momci pokazati kvalitet i izboriti se sa pritiskom".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track