SRPSKI MENADŽER NAMESTIO MEČ DA OSTAVI EKIPU U LIGI?! Oglasio se i advokat Dejana Veljkovića!
Foto: Profimedia

akcija čiste ruke

SRPSKI MENADŽER NAMESTIO MEČ DA OSTAVI EKIPU U LIGI?! Oglasio se i advokat Dejana Veljkovića!

Fudbal -

Prema saznanjima belgijske štampe uhapšenog menadžera Srbina Dejana Veljkovića pravosudni organi terete za nameštanje rezultata ekipe Mehelena kojem je želeo da pomogne kako bi se klub spasio ispadanja u drugu ligu.

Reč je o utakmici sa Beverenom iz prošle sezone za koju je pomoć potražio od dvojice mladih sudija, belgijskih internacionalaca Barta Fertentena i Sebastijena Delferijea.

Oba arbitra su uhapšena, a prošlog četvrtka pojedini fudbaleri Beverena su bili saslušani u policiji. Takođe, sudija Fertenten bio je ranije diskreditovan u analizama mečeva zbog lako dosuđenih penala u korist Mehelena, a dokazan mu je i stalni telefonski kontakt sa srpskim menadžerom.

Zanimljivo je, međutim, da niko iz Mehelena, u čiju je korist navodno Veljković nameštao mečeve, nije uhapšen, ali su trojica direktora bili na ispitivana u istrazi.

OGLASIO SE ADVOKAT

Advokat Dejana Veljkovića Kris Lajks krtikovao je federalne pravosudne organe Belgije zbog doturanja medijima detalja iz istrage, koje odbrana još nije ni videla.

- Curenje informacija iz tužilaštva mora da prestane. Prošlo je 24 sata da još nisam stupio u kontakt sa mojim klijentom kako bih dobili priliku da se konsultujemo. On čak nije ni ispitan za ono što mu se stavlja na teret, a sve što je otišlo u medije nije sigurno poteklo od odbrane. Nadam se da će federalni tužilac nešto reći povodom toga i da će se distancirati od svih tih radnji - rekao je Lajks.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track