Najnovije vesti

SRPSKI MENADŽER NAMESTIO MEČ DA OSTAVI EKIPU U LIGI?! Oglasio se i advokat Dejana Veljkovića!
Foto: Profimedia

akcija čiste ruke

SRPSKI MENADŽER NAMESTIO MEČ DA OSTAVI EKIPU U LIGI?! Oglasio se i advokat Dejana Veljkovića!

Fudbal

Prema saznanjima belgijske štampe uhapšenog menadžera Srbina Dejana Veljkovića pravosudni organi terete za nameštanje rezultata ekipe Mehelena kojem je želeo da pomogne kako bi se klub spasio ispadanja u drugu ligu.

Reč je o utakmici sa Beverenom iz prošle sezone za koju je pomoć potražio od dvojice mladih sudija, belgijskih internacionalaca Barta Fertentena i Sebastijena Delferijea.

Oba arbitra su uhapšena, a prošlog četvrtka pojedini fudbaleri Beverena su bili saslušani u policiji. Takođe, sudija Fertenten bio je ranije diskreditovan u analizama mečeva zbog lako dosuđenih penala u korist Mehelena, a dokazan mu je i stalni telefonski kontakt sa srpskim menadžerom.

Zanimljivo je, međutim, da niko iz Mehelena, u čiju je korist navodno Veljković nameštao mečeve, nije uhapšen, ali su trojica direktora bili na ispitivana u istrazi.

OGLASIO SE ADVOKAT

Advokat Dejana Veljkovića Kris Lajks krtikovao je federalne pravosudne organe Belgije zbog doturanja medijima detalja iz istrage, koje odbrana još nije ni videla.

- Curenje informacija iz tužilaštva mora da prestane. Prošlo je 24 sata da još nisam stupio u kontakt sa mojim klijentom kako bih dobili priliku da se konsultujemo. On čak nije ni ispitan za ono što mu se stavlja na teret, a sve što je otišlo u medije nije sigurno poteklo od odbrane. Nadam se da će federalni tužilac nešto reći povodom toga i da će se distancirati od svih tih radnji - rekao je Lajks.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...