ZORAN TERZIĆ UPOZORAVA PRED MEČEVE ZA MEDALJE: Teško ćemo se vratiti na visok nivo, moramo sve da zaboravimo
Foto: FIVB

ZORAN TERZIĆ UPOZORAVA

ZORAN TERZIĆ UPOZORAVA PRED MEČEVE ZA MEDALJE: Teško ćemo se vratiti na visok nivo, moramo sve da zaboravimo

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je da je zabrinut po pitanju nastavka Svetskog prvenstva nakon drugog poraza njegovih izabranica

Terzića pre svega brine način na koji je došlo do toga da Holandija pregazi Srbiju sa 3:0 (25:16, 25:12, 25:20).

- Odigrali smo dve slične utakmice, s tim što je ova bila još lošija od prethodne. Bez obzira na to što smo se odavno kvalifikovali na Top 6 ne može baš da mi bude jasno da toliko bez energije odigramo ove dve utamice. Teško je, vrlo teško da posle ovoga protiv najboljih ekipa na svetu krenemo na visokom nivou. Devojke bi to trebalo da znaju, upozoravali smo ih, ali evidentno nismo uspeli. Najmanji problem je izgubiti od Holandije, oni su vrhunska ekipa, ali ne na ovaj način. Ni u jednom elementu nismo mogli da pariramo, a pre svega u tome s skoliko su enegrije i motivacije igrale Holanđanke u odnosu na nas. Terzić je zatim dodao da nikome u timu ne pada na pamet da posle dva nesupeha odustane od cilja zacrtanog još pre početka Šampionata u Japanu i borbe za medalju:

foto: Elizabeth Police Department

- Ostaje da se nadamo da ćemo moći neke stvari, pre svega u glavi, da prevaziđemo, i da od fajnal-siska krenemo u novu etapu SP: Da zaboravimo i onih sedam pobeda i ova dva poraza, i igru i sve drugo. Da jednostavno od početka krenemo da se borimo za svaki poen i svaku utakmicu, da pruižimo svoj maksimum. Ako uspemo u tome, onda se nadam da će biti i rezultata. Srpski korektor Ana Bjelica očekuje da zajedno sa koleginicama iz reprezentacije nauči lekciju iz dva vezana poraza.

foto: FIVB

- Pre svega ovo je jedna od jačih ekipa s kojima smo se susrele na ovom Svetskom prvenstvu. Dosad smo išle lagano, bile su prilično lagane utakmice. Došlo je vreme da sve treba da se prebaci na neki viši nivo i hvala bogu da su nam se sad desili ovi porazi, da steknemo osećaj kako bismo namestile našu igru na jači tempo. Ovo će nam biti škola za dalje, ide onaj najvažniji deo u kom ćemo pokazati kako i šta radimo i od čega smo satkane.

Gojko Filipović

Foto: FIVB

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track