NAJDŽEL KENEDI I PARTIZAN NA BIS: Slavni muzičar otvorio 50. Bemus u crno-belom dresu! (VIDEO)
Foto: Dušan Milenković/FK Partizan

Oduševio Grobare

NAJDŽEL KENEDI I PARTIZAN NA BIS: Slavni muzičar otvorio 50. Bemus u crno-belom dresu! (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održao je spektakularni koncert pod nazivom "Od Baha do Geršvina" na otvaranju 50. BEMUSA.

1 / 4 Foto: Dušan Milenković/FK Partizan

Kao veliki navijač Aston Vile i poljske Krakovije, Kenedi je tokom boravka u Beogradu izjavio da u Srbiji navija za FK Partizan.

Uz ovacije publike u Sava Centru, koja je Kenedija nekoliko puta pozivala na bis, na koncertu mu je uručen dres Partizana sa njegovim prezimenom ispisan ćirilicom i brojem 22.

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza.

Izvodio je muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi, kao što su numere – Summertime, They Can’t Take That Away From Me i Porgy and Bess obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu Kennedy Meets Gershwin, objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Kurir sport Foto: Dušan Milenković/FK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track