MITROGOL REŠEN DA OBARA REKORDE Mitrović srušio Sokolove pa poručio: CILJ MI JE DA PRESTIGNEM BOBEKA!
Foto: Reuters

SRBIJA POBEDILA CRNU GORU

MITROGOL REŠEN DA OBARA REKORDE Mitrović srušio Sokolove pa poručio: CILJ MI JE DA PRESTIGNEM BOBEKA!

Fudbal -

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da mu je cilj da na listi strelaca prestigne Stjepana Bobeka, koji je dao najviše golova za reprezentaciju.

"Prestigao sam Dejana Savićevića, veliko ime, čast mi je da sam ispred njega. Moj cilj je Bobek i nadam se da ću jednog dana da ga stignem i prestignem možda. Ali, najbitnije je da rezultati budu dobri, a golovi će onda doći", rekao je Mitrović.

Mitrović je u četvrtak dao dva gola u pobedi nad Crnom Gorom sa 2:0 u Ligi nacija i do sada je u dresu reprezentacije postigao 20 pogodaka.

Prvi na listi strelaca je Bobek sa 38 golova.

foto: Starsport©

Kada je reč o utakmici sa Crnom Gorom, Mitrović je kazao da je cela ekipa bila dobra.

"Morali smo da igramo čvrsto, da se borimo. Nismo pravili neke greške, iskoristili smo šanse i pobedili. Cela ekipa je igrala veoma dobro", kazao je Mitrović.

On je izveo jedanaesterac kod prvog gola, iako je za to bio zadužen Dušan Tadić.

"Molio sam ga sigurno par minuta. Osećao sam da ću da dam gol, bio sam dosta uporan i on je popustio kada je video dokle sve to ide. Hvala mu na tome. On je izvođač penala. Dogovaraćemo se u narednom periodu", rekao je Mitrović uz osmeh.

Povodom izjave da bi voleo da na terenu igra u paru sa drugim špicem Aleksandrom Prijovićem, što mu se nije ispunilo, kazao je da za to nije bio trenutak.

foto: Starsport©

"Nema ja šta da ubeđujem selektora. Bilo je 2:0 i nije bio trenutak za dva špica. Prijović je bitan šraf, džoker, odveo nas je golom na Svetsko prvenstvo. On uvek može da uskoči i reši utakmicu kada je potrebno", dodao je napadač engleskog Fulama.

Bio je više puta tokom utakmice na meti navijača Crne Gore, ali je pohvalno govorio o boravku u Podgorici.

"To je normalno, uvek ima neke vatre, posebno od strane navijača. Oni bodre svoju ekipu, tako će biti i kada mi igramo kod kuće. Doček je bio fenomenalan, bili smo u gradu bez ikakvih problema. Moraćemo da uzvratimo istom merom", rekao je Mitrović.

Naredni rival reprezentaciji Srbije u Ligi nacija biće Rumunija, a Mitrović je rekao da njegova ekipa mora da bude pametna, da taktički igra dobro i da se nada da će pobediti.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track