ZVER IZ ĐENOVE: Bogdanov i huligani pre tačno 8 godina napravili haos i prekinuli meč Italije i Srbije (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

NA DANAŠNJI DAN

ZVER IZ ĐENOVE: Bogdanov i huligani pre tačno 8 godina napravili haos i prekinuli meč Italije i Srbije (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan 2010. godine u petom minutu prekinut je meč Italija - Srbija na stadionu "Luiđi Feraris" zbog nereda koji su izazvali huligani na čelu sa Ivanom Bogdanovim.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije u kvalifikacijama za EVRO 2012 prekinuta je u posle samo pet minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači napravili na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi.

Utakmica je i počela sa nešto više od 35 minuta zakašnjenja zato što su srpski navijači, kojih je u Đenovi bilo oko 2.000, pre meča upalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, ali i napali golmana "orlova" Vladimira Stojkovića.

Prekid je usledio već pri prvom napadu na gol Italije, ispod severne tribine, gde su bili smeštene pristalice "orlova". Razlog su bile nove baklje na terenu.

Srpski igrači potom su molili glavnog sudiju meča Krejga Tomsona da dopusti da se meč odigra, ali je on to odbio posle konsultacija sa delegatom UEFA, koji je prethodno razgovarao i sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Italijanska policija je uhapsila 50-ak srpskih navijača. Među uhapšenima je bio i jedan od vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov, koji je bio obeležen kao organizator nereda.

Kasnije je u medijima dobio nadimak "Zver iz Đenove".

Bogdanov, Nikola Kličković i Danijel Janjić su kasnije osuđeni u Italiju, ali su umesto odsluženja kazni deportovani u Srbiju u maju 2011.

Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Italije.

Srbija nije učestvovala na EVRO 2014, jer je bila treća u grupi, iza Italije, koja se direktno plasirana na kontinentallni šampionat, i Estonije, koja je prošla u baraž.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track