Najnovije vesti

NOVI DETALJI ISTRAGE: Članovima porodice Kežmanovog ortaka blokirani računi!
Foto: Printscreen/Instagram

Saslušanja u Podgorici

NOVI DETALJI ISTRAGE: Članovima porodice Kežmanovog ortaka blokirani računi!

Fudbal

Brat i majka Uroša Jankovića, koji je uhapšen zbog optužbi da je u Belgiji učestvovao u nameštanju rezultata i pranju novca, pojavili se u crnogorskom tužilaštvu.

Crnogorski pravosudni organi ispitali su Uglješu Jankovića i njegovu majku kako bi dobili još dokaza u optužnici protiv Uroša Jankovića za pranje novca i nameštanje rezultata u Belgiji.

Brat i majka uhapšenog Uroša saslušani su u u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, gde im je predočeno da su im računi blokirani dok traje istraga.

- Tu je pokrenut krivični postupak pred nadležnim državnim organima Kraljevine Belgije. Ovde se saslušavaju Uglješa Janković i njegova majka, oni se saslušavaju po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima Osnovnog suda Limburg, odeljenje Tomgeren, od 6. avgusta 2018 - rekao je advokat porodice Janković Velibor Marković za podgoričke Vijesti.

Advokat je objasnio da Jankovići nisu okrivljeni, ali jesu osumnjičeni:

- Što se tiče Uglješe, on je detaljno izneo svoju odbranu, negirao je učešće u izvršenju krivičnih dela, a što se tiče majke - ona nije iznosila odbranu. Branila se ćutanjem, ali je objasnila da je to iz prostog razloga da svojim iskazom, pošto je reč o porodičnim stvarima, ne bi na bilo koji način ugrozila status svojih sinova.

Uroš Janković u ekstradicionom zatvoru u Beogradu čeka na izručenje Belgiji.  

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...