ŠAĆIRI ME PSOVAO NA SRPSKOM! Marko Gobeljić otkrio šta se zaista dešavalo na Enfildu!
Foto: Reuters/Novak Đurović, Profimedia

Nepoznati detalji sa meča liverpula i Crvene zvezde

ŠAĆIRI ME PSOVAO NA SRPSKOM! Marko Gobeljić otkrio šta se zaista dešavalo na Enfildu!

Fudbal -

Fudbaler crveno-belih otkriva za Kurir da je tokom utakmice imao niz verbalnih duela sa švajcarskim Albancem i da mu nijednom nije ostao dužan

Džerdan Šaćiri od straha ne sme da dođe na Marakanu, tvrdi fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić. Crveno-beli su poraženi od Liverpula (0:4) u Ligi šampiona, a jedan o duela koji su obeležili tu utakmicu bio je između popularnog Gobelje i Albanca sa švajcarskim pasošem. Bilo je tu potezanja za dres, oštrih startova i razmirica, čak i sitnih provokacija.

U jednom trenutku tokom prvog poluvremena Šaćiri je prstom zapretio Gobeljiću, a Zvezdin fudbaler otkriva o čemu se zapravo radilo:

- Gledao sam da igram fudbal i što manje komuniciram sa njim. Kvalitetan je igrač, veoma brz, ima nisko težište i nije ga lako čuvati... U svaki duel ulazim muški, na loptu, a tako je bilo i sa Šaćirijem. Posle jednog takvog starta me je opsovao i to na srpskom, čak i zapretio prstom. Uzvratio sam mu istom merom, jer nikome ne ostajem dužan. Posle toga nije smeo da dođe na moju stranu, stalno je bežao u sredinu. Nisam izgubio nijedan duel protiv njega - rekao je za Kurir Marko Gobeljić i dodao:

foto: Reuters

- Čisto sumnjam da će on doći u Beograd za dve nedelje! Sve je na njihovom treneru Jirgenu Klopu. On odlučuje o Šaćiriju. Lično, voleo bih da Šaćiri dođe, da doživi i oseti malo atmosferu na Marakani!

Marko Gobeljić smatra da Crvene zvezde, uprkos visokom porazu nije razočarala protiv Liverpula.

- Nismo zaslužili tako visok poraz. Igrali smo dobro, znatno bolje nego protiv PSŽ. Posebno u prvih 20 minuta. Da je kojim slučajem Srđan Babić zakucao loptu u gol kod 0:0, ko zna u kojem smeru bi otišla utakmica i ko zna kako bi Liverpul igrao. Ovako, izvukli smo pouke i siguran sam da ćemo imati odgovor za njih u Beogradu, za dve nedelje.

Zvezdin univerzalac prokomentarisao je i suđenje nemačkog arbitra Danijela Ziberta.

- Katastrofa! Ne znam šta mu je trebalo da svira ona dva penala... Liverpulu takva pomoć nije bila potrebna. Očigledno je da mi plaćamo danak što nas nije bilo u Evropi 27 godina. Nažalost, oni ne znaju da je Crvena zvezda bila prvak Evrope i sada svi na nama treniraju strogoću i grade autoritet.

foto: Reuters

Igrati protiv Salaha, Manea, Firmina i ostalih vedeta Liverpula, igrača koji su prošle sezone igrali finale Lige šampiona nije mala stvar.

- To su sve igrači svetske klase. Kažnjavaju i najmanju grešku. Na Enfildu smo videli da se svaki pogrešan pas skupo plaća i da oni bukvalno ni iz čega stvaraju šansu za gol. Nije to kao kod nas, gde izgubiš loptu i znaš da možeš da tu grešku lako ispraviš. Ovde koncentracija mora da bude svih 90 minuta, jednostavno, protivnika ne smeš da ostaviš ni delić sekunde, jer onda stiže kazna - istakao je Marko Gobeljić.

Mesar iz Brazila

Fabinjo nije ni opomenut

Marko Gobeljić smatra da sudija Zibert nije imao ujednačen kriterijum ni kada su žuti kartoni u pitanju. - Nama je dao četiri opomene. Bakuli, Neni, Žuletu i meni. A, sve su to bili daleko blaži startovi od onih koje je na naše igrače imao Brazilac Fabinjo. On nije nijednom bio opomenut, a kamoli da mu je sudija pokazao karton - smatra Gobeljić.

U nedelju sa Mačvom

Na pobedu u Šapcu!

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju igraju u Šapcu, protiv Mačve. Gobeljić tvrdi da za njih neće biti problem da se iz Lige šampiona prešaltaju na Superligu. - Nama je Superliga važnija od Lige šampiona, jer da nije bilo našeg prvenstva mi ne bismo ni došli do elite. Plus, nama je Mačva veliki dužnik jer su nas prošle godine izbacili iz Kupa Srbije. Idemo na pobedu u Šapcu, jer želimo duplu krunu ove sezone - poručio je Marko Gobeljić.

26 godina ima fudbaler 34 utakmice odigrao za Zvezdu 4 gola dao za crveno-bele

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track