BESKRAJNA TUGA U ENGLESKOJ: Fudbaleri Lestera odali poštu predsedniku kluba!
Foto: AP

STRAŠNO

BESKRAJNA TUGA U ENGLESKOJ: Fudbaleri Lestera odali poštu predsedniku kluba!

Fudbal -

Fudbaleri Lestera odali su danas poštu vlasniku kluba Višaju Šrivadanaprabi, koji je poginuo u padu helikoptera u blizini stadiona posle utakmice sa Vest Hemom.

Šrivadanapraba i još četiri osobe poginule su u subotu uveče, kada se helikopter srušio na parkingu ispred stadiona King Pauer.

Golman Kasper Šmajhel i napadač Džejmi Vardi stajali su pored potpredsednika kluba Ajavata Šrivadanaprabe, sina poginulog predsednika, a tu je bio i ostatak ekipe, koji je zajedno sa brojnim navijačima položio cveće ispred stadiona.

Skaj je preneo da je fudbalerima Lestera ponudjeno savetovalište usled žalosti, pošto su se suočili sa smrću predsednika kluba.

Ispred stadiona došli su i članovi porodice Šrivadanapraba, supruga Aimon i ćerka Voramas.

1 / 5 Foto: AP

Cela ekipa i stručni štab okupili su se jutros u trening centru, ali formalni trening nije održan. Neki od njih su posetili fizioterapeuta, a ostali su pričali o uspomeni na čoveka koga su zvali "šef".

Fudbaleri su samovoljno odlučili da u grupi dodju na stadion, da vide hiljade ostavljenih poruka, sveća i buketa cveća i odaju poštu.

Klub poštuje svoje dužnosti poslodavca, pa su igrači obavešteni da mogu da uzmu koliko god im je potrebno vremena da tuguju.

Igrači Lestera, kao i ostali bivši i sadašnji fudbaleri i sportski radnici, su na društvenim mrežama ostavljali poruke i odali poštu poginulom 60-godišnjem tajlandskom milijarderu.

Šrivadanapraba je kupio Lester u avgustu 2010. godine za 50 miliona dolara i manje od šest meseci kasnije postao je predsednik kluba.

Pod njegovim vodjstvom klub je 2014. godine ušao u Premijer ligu, a u sezoni 2015-2016 osvojio je šampionsku titulu, uprkos tome što su šanse bile 5.000:1.

Prema magazinu Forbs Lester sada vredi 476 miliona dolara.

Kurir sport/Beta

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track