OVO NIJE ŠALA Dragan Džajić: Bilo bi lepo za Srbiju da organizuje Mundijal!
Foto: Marina Lopičić

oduševljen idejom

OVO NIJE ŠALA Dragan Džajić: Bilo bi lepo za Srbiju da organizuje Mundijal!

Fudbal -

Legenda YU i srpskog fudbala i počasni predsednik Crvene zvezde podržao inicijativu da Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska podnesu zajedničku kandidaturu za domaćinstvo SP pred FIFA 2030. godine

Legenda YU i srpskog fudbala Dragan Džajić oduševljen je idejom da Srbija, zajedno sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom bude domaćin Svetskog prvenstva 2030. godine.

- Sama kandidatura je velika stvar, jer će se o našoj zemlji pričati u pozitivnom smisli u svetu. Ukoliko Srbija sa ostalim zemljama dobije organizaciju, sigurno je da bi infrastrukturalno, marketinški, ali i svakom drugom smislu značilo mnogo za nas. Posebno za sport. Bila bi to idealna stvar. Apsolutno i bez diskusije - jasan je u izjavi za Kurir Dragan Džajić, počasni predsednik Crvene zvezde, koji dodaje:

- Nema sumnje da bi Srbija i svi njeni veći gradovi dobili nove stadione, ali i saobraćajnice. Svedoci smo koliko su druge zemlje koje su bile domaćini velikih takmičenja, poput svetskog ili evropskog prvenstva napredovale u sportskom smislu, a i zaradile.

Na pitanje Kurira, koliko je realno da Srbija sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom dobije naklonost FIFA i postane domaćin SP, Džajić kaže:

- To zavisi od mnogo faktora. Ne bih mogao da ulazim u to. Opet, zašto da ne, treba se boriti i raditi, zajedno sa partnerima da se cilj na kraju i ostvari. Treba verovati, a mi smo se u ranijem periodu pokazali kao besprekorni organizatori velikih manifestacija. Imamo šanse!

Kurir sport/ A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track