ŠOKANTNO OTKRIĆE! LIGA ŠAMPIONA ĆE BITI UNIŠTENA: 16 najbogatijih klubova pokreće NOVO takmičenje!
Foto: Reuters

REVOLUCIJA U FUDBALU

ŠOKANTNO OTKRIĆE! LIGA ŠAMPIONA ĆE BITI UNIŠTENA: 16 najbogatijih klubova pokreće NOVO takmičenje!

Fudbal -

Spremaju se ozbiljne promene u evropskom fudbalu! "Football Leaks" otkriva da 16 klubova želi da oformi novo takmičenje koje će praktično uništiti Ligu šampiona

16 najmoćnijih klubova potpisalo je sporazum i osnovaće novu ligu. Za tri godine startovaće novo takmičenje - Superliga. Kako bi nastupali u ovom takmičenu, klubovi će morati da istupe iz UEFA, što praktično znači da će Liga šampiona biti uništena.

Real Madrid, Barselona, Mančester junajted, Bajern Minhen, Juventus, Čelsi, Arsenal, Pari Sen Žermen, Mančester siti, Liverpul i Milan će biti osnivači, a gosti će biti Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Olimpik Marsej, Inter i Roma. Ovi klubovi će nastupati u prvoj sezoni Superlige.

Ne samo da će Superliga srozati Ligu šampiona na rang drugorazrednog takmičenja, već će znatno oslabiti i domaće šampionate. Očekuje se da će ovi timovi igrati u prvenstvu za rezervnim sastavom jer će se fokusirati na Superligu.

Dogovoreno je da se takmičenje igra u dve faze. Prvo će se igrati po grupama, a onda kreću eliminacije.

Osnivači će biti povlašćeni i neće moći da ispadnu iz takmičenja.

Derbi 11. kola Serije A, na poslednjih sedam međusobnih duela i jedni i drugi su postizali golove. Igra GG sada se plaća kvotom 1,58. Pogledajte sve MOZZART kvot

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track